Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Imagini din flagrantul lui Dumitru Buzatu. Iată cum primește geanta cu bani. Video
WhatsApp
Președintele Consiliului Județean Vaslui, BDumitru Buzatu, a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile de către judecătorii Tribunalului Vaslui, în urma unui caz de corupție care a șocat opinia publică. Arestarea lui Buzatu vine în urma unor acuzații grave de corupție și infracțiuni financiare.
Dumitru Buzatu, Președintele CJ Vaslui, arestat preventiv pentru 30 de Zile / sursa: Inquam Photos / Octav Ganea

Potrivit referatului cu propunere de arestare preventivă, procurorii au reușit să strângă dovezi convingătoare cu privire la implicarea lui Dumitru Buzatu într-o schemă ilegală. Momentul în care acesta a primit o sumă de bani de la un om de afaceri a fost înregistrat de procurori, iar înregistrarea relevă detaliile șocante ale acțiunilor sale.

 

Buzatu se încurcă în minciuni în legătură cu banii

 

În momentul în care i s-a înmânat o geantă cu 1,25 de milioane de lei, Dumitru Buzatu i-a transmis omului de afaceri Emil Savin cuvintele: "Sărut mâna, Emil! Încă o dată îți mulțumesc că eram pe drojdie."

Ulterior, în timpul unui control în trafic, Buzatu a susținut că geanta și banii din interior îi aparțin și că aceștia reprezintă economiile sale personale. "Această geantă și suma de bani din interior îmi aparține, sunt bani din economiile mele," a declarat el.

Totuși, în fața procurorilor, Buzatu a schimbat versiunea și a susținut că, de fapt, a cerut un împrumut de 125.000 de lei de la Emil Savin și că nu știa despre suma totală de 1,25 milioane de lei.

Procurorii au subliniat faptul că Buzatu a blocat plățile către o societate de construcții, cerând o expertiză pentru a întârzia efectuarea plăților și a asigurat omul de afaceri că fără intervenția sa, plata nu ar fi fost posibilă. Conform procurorilor, acesta a forțat omul de afaceri să ofere o sumă de bani pentru a debloca plățile.

 

Conversația codată

 

Înregistrările interceptate de procurori dezvăluie intenția lui Buzatu de a-și primi banii în legătură cu efectuarea plăților către o anumită firmă.

Buzatu Dumitru: – Ai pescuit ceva?

Martor:  Am prins câte un pește toți!

Buzatu Dumitru: – Altceva … decât pește?

Martor: Altceva n-am prins! Încă n-am pescuit!  Altceva n-am pescuit!

Buzatu Dumitru: – Hai că vin și eu până la voi acolo să văd!

Martor: Hai! Hai!

Buzatu Dumitru: – Aranjați acolo, când vin eu să se prindă peștele ca lumea! Nu mai umblați cu prostii!

Martor: Deja am aranjat, le-am dat tot ce le trebuia, a făcut cerere scrisă, referat tot, gata!

Buzatu Dumitru: – … când vin … vin, pescuiesc 5 minute și plec!

Martor: Gata! Da! Da! Dar cât durează ca să-i spun lui EMIL să vină cu mâncarea caldă?

Buzatu Dumitru: – Acuma vin! Acuma ajung!

Martor: Acuma ajungeți?

Buzatu Dumitru: – Acuma, vin acum, da.

Dumitru Buzatu a fost arestat preventiv și va rămâne în custodia autorităților pentru o perioadă de 30 de zile. Această arestare este parte a unui efort continuu al autorităților de a combate corupția și infracțiunile financiare la nivelul administrației publice.

 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
pixel