Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Imaginea care a înduioșat Planeta. Victimele Covid, omagiate inedit în Veneția
WhatsApp
Imaginea din Veneția este tristă, dar grăitoare. A fost adus un omagiu victimelor pandemiei de Covid, într-o barcă imensă, în formă de vioară. Gestul a emoționat întreaga lume.
Omagiu inedit, adus victimelor Covid

Veneția a fost scena celui mai duios gest, în memoria celor care au fost răpuși de Covid. Italia este țara care a numărat cele mai multe decese din Europa, însă,  artiștii au vrut să schimbe puțin percepția localnicilor față de moarte, de boală.

Astfel, un cvartet de coarde a interpretat  mai multe melodii de Vivaldi pe o barcă în formă de vioară.  Nava a fost  fost lansată pe canalele Veneției și are 12 metri lungime. Barca în formă de vioară este ideea  celebrului artist și sculptorului  Livio De Marchi. A fost numită  „Vioara lui Noe”, relatează CNN. Localnicii au ținut un moment de reculegere pentru cei care și-au pierdut viața, infectați cu Covid.

 

Omagiul adus persoanelor răpuse de Covid a emoționat întreaga lume 

 

Imaginea din Veneția a fost catalogată„ superbă”, însă, artiștii Centrului Cultural din Italia spun că adevăratul mesaj este profund. Supraviețuitorii trebuie să facă front comun, pentru a depăși pandemia.

Italia se confruntă, în continuare, cu o creștere a cazurilor de Covid. Este prima țară din Europa care a introdus certificatul verde digital, pentru intrarea în localurile publice și pentru angajații care lucrează cu publicul. Turismul din Veneția a suferit un declin îngrijorător, din cauza restricțiilor impuse de pandemie. Cu toate acestea, Guvernul din Italia dă mesaje optimiste și spune că Veneția va fi din nou destinația preferată a tuturor străinilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel