Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
IGPF: Cele mai aglomerate puncte de trecere a frontierei - Nădlac II, Giurgiu, Vama Veche
WhatsApp
Cele mai aglomerate puncte de trecere a frontierei au fost sâmbătă, 13 august, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire, Nădlac II, cu peste 218.900 de persoane, Giurgiu, cu peste 51.500 de persoane şi Vama Veche, cu peste 28.470 de persoane, a informat duminică IGPF.
IGPF: Cele mai aglomerate puncte de trecere a frontierei - Nădlac II, Giurgiu, Vama Veche

Având în vedere că a început mini-vacanţa de Sfânta Maria şi mulţi cetăţeni români călătoresc în afara graniţelor ţării, în perioada următoare se preconizează, de asemenea, o creştere a traficului în punctele de trecere a frontierei, în special la frontiera cu Ungaria şi Bulgaria.

Astfel, Poliţia de Frontieră recomandă cetăţenilor români şi străini care tranzitează frontiera naţională în această perioadă să folosească toate punctele de frontieră deschise în regim internaţional şi să se informeze cu privire la condiţiile de călătorie în statele de destinaţie şi în cele tranzitate.

 

Punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalităţile de control



Potrivit sursei citate, în data de 13 august prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalităţile de control (atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire) aproximativ 486.800 persoane, cetăţeni români şi străini, cu peste 127.280 mijloace de transport.

Pe sensul de intrare în România, au fost aproximativ 236.900 de persoane, cei mai mulţi dintre ei intrând pe la frontiera cu Ungaria (aproximativ 108.500 persoane).

 

Trafic aglomerat la punctul de frontieră Ruse-Giurgiu

 

La intrarea în România prin orașul Ruse, sâmbătă 13 august, oamenii au stat la coadă și peste 3 ore. Motivul blocajului au fost tirurile, care trebuiau să aibă banda lor separată față de mașini, însă s-au intercalat, după cum a transmis o persoană de la fața locului, pentru Știri Diaspora.

„Așteptăm de la 7 și e deja ora 9 jumătate. Nu pot trece mașinile mai repede, deoarece la tiruri durează mult până le verifică și s-au intercalat.”

Între timp, șoferii au lăsat mașinile pentru a-și ocupa timpul cu alte activități care să îi distragă de la timpul mare de așteptare. Doi băieți, s-au așezat pe jos, între mașinile lor și au început să joace table. Se întorceau din Grecia, din vacanță, unde au zis că nu au așteptat decât 10 minute la graniță. Însă aseară, era ora 22, iar ei așteptau încă de la 19. 

 

2. IGPF: Cele... (ruse.jpg)

 

Peste 10 mii de ucraineni au intrat în România în cursul zilei de ieri



În ceea ce priveşte cetăţenii ucraineni, 13.597 au intrat în România în cursul zilei de ieri (în creştere cu 9,8% faţă de ziua precedentă). Astfel, începând cu data de 10.02.2022 (perioadă pre-conflict), până la data de 12.08.2022, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 1.925.285 cetăţeni ucraineni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel