Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Iarnă în toată regula în România: Zăpada măsoară chiar și opt metri - VIDEO
WhatsApp
Iarna pare la ea acasă pe Transfăgărășan, unde stratul de zăpadă este foarte mare, chiar și la mijlocul lunii iunie.
Iarnă în toată regula în România: Zăpada măsoară chiar și opt metri - VIDEO

„Zăpada este tare, este un strat de 30-40 de cm de zăpadă, 2-5 cm gheață. Se sparge foarte greu. Nu poți trage tare”, a declarat Ioan Andreică, deservent utilaj de deszăpezire.

Angajații utilajelor se plâng de condiții.

„Condițiile sunt cele pe care le vedeți: ceață, umezeală, viscol. De multe ori nu vezi la cinci metri, pe marginea prăpastiilor este gheață. Asta e. Cine întelege, întelege. Cine nu întelege, nu”, a spus Stelian Călugăr, deservent utilaj, conform unui clip postat pe Facebook de Directia Regionala de Drumuri si Poduri Brasov.

 

„Avem un zid de zăpadă de aproximativ 7-8 metri înalțime”

 

Aceștia explică faptul că intervențiile sunt dificile pentru că muncitorii curăță drumul, dar pe măsură ce înaintează și înlătură zăpada, aceasta ajunge în părțile de jos, deja curățate.

„Pe Transfăgărășan lucrurile nu s-au schimbat de astă iarnă. Avem un zid de zăpadă de aproximativ 7-8 metri înalțime. Din păcate, stam destul de rău față de anii trecuți, că nici vremea din ultimele zile nu ne-a ajutat deloc și aproape în fiecare zi a nins.

Zăpada în continuare este înghețată. În alți ani la această dată ne ajuta foarte mult faptul că vremea se încălzise și stratul de zăpadă se topea de la sine. Acum, acest lucru nu se mai întâmplă”, a declarat Robert Eleks, purtător cuvânt al DRDP Brașov, la Știrile PRO TV.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel