Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Hoţii români, în turneu în Marea Britanie
WhatsApp
Hoţii de buzunare au speriat vestul! Organizatorii de concerte din Anglia sunt şocaţi de tupeul românilor.

Organizatorii de concerte de muzică rock din Marea Britanie riscă să intre în faliment. Hoți de buzunare români au ajuns să mergă "în turneu", cu cele mai cunoscute trupe de rock pentru a fura sute de telefoane mobile de la fani, scrie Daily Mail.

 


Fenomenul a devenit unul de masă în condiţiile în care zeci de concerte rock ale unora dintre cele mai mari nume ale muzicii britanice, printre care The Libertines, Slipknot şi Kasabian, au fost afectate de acţiunile bandelor de crimă organizată. Metoda este una simplă şi testată în timp. Echipe de hoți îşi procură biletele pentru fiecare concert,  se grupează în locurile aglomerate și întunecate pentru a fura telefoanele mobile din buzunarele fanilor.


Imediat ce acestea au subtilizate, telefoanele sunt înmânate complicilor care le ascund în pantaloni înainte de a părăsi locul de desfășurare a concertelor.

Potrivit jurnaliştilor de la Daily Mail, în ultimele două săptămâni, nu mai puţin de 93 de telefoane mobile au fost furate la concertele rock organizate la Glasgow, Manchester, Cardiff , Birmingham şi Londra.

 


Poliţiştii britanici au avut parte şi de noroc. La Manchester, una dintre victime, a reușit să folosească rapid o aplicație de urmărire iPhone pentru a localiza un telefon furat iar reprezentanţii poliţiei au reuşit astfel să-l reţină imediat pe hoţ. Este vorba de Marian Irinel Leonte. În momentul în care a fost reţinut de poliţişti, românul, avea asupra lui 33 de telefoane ascunse în buzunare special cusute în interiorul pantalonilor. Acesta și-a recunoscut vina şi a fost condamnat la 12 luni de închisoare.


Şi în Europa hoţii acţionează după bunul plac. În lunile de vară o dată cu concertele organizate pe continent hoţii profită de festivaluri de muzică unde ţintesc în special rulotele lăsate adesea nesupravegheate de către proprietari.


Problema a devenit atât de gravă încât la nivel european reprezentanţii poliţiei au dezvoltat un sistem de "avertizare timpurie" pentru a alerta forţele de ordine locale să ia toate măsurile de securitate pentru a preveni activităţile bandelor de hoți de buzunare.


Agenţia europeană Europol a mers şi mai departe şi a cerut ca pe paginile de socilizare ale formaţiilor de muzică rock să fie introduse avertismente legate de activitatea hoţilor de buzunare. Acelaşi mesaj va fi folosit şi de organizatorii de concerte astfel încât cei care vor să participle la evenimente să ţină cont de aceste sfaturi. 



SURSA: DAILY MAIL

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel