Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Hoți români din Spania, cu „punct de lucru“ în Franța: Prinși în flagrant delict, după zeci de furturi
WhatsApp
În cursul nopții de sâmbătă spre duminică, jandarmii Bedous și Oloron au arestat doi bărbați acuzați de furt calificat, după ce au fost prinși în flagrant la centrul de reciclare Bedous. Unul dintre cei doi bărbați este urmărit penal pentru 15 furturi din centrul de reciclare.
Franța. Doi români, prinși în timpul unui jaf la un centru de reciclare. Unul dintre ei a vizitat de 15 ori depozitul de metale

Jandarmii brigăzii Bedous și cei de la plutonul de supraveghere și intervenție din Oloron au înființat un dispozitiv de supraveghere, în apropierea centrului de colectare a deșeurilor Bedous.

În noaptea de sâmbătă până duminică, doi români, care locuiesc în Spania, au fost arestați, după ce au fost prinși în timpul unui furt calificat de metale. Cei doi nu ar fi la prima infracțiune de jaf din depozit.

Unul dintre cei doi hoți români este acuzat de 15 furturi din centrul de reciclare Bedous, precum și un furt de la centrul Ledeuix. Este vorba despre un român în vârstă de 47 de ani, care ar fi săvârșit majoritatea faptelor sale, alături de o femeie. În noaptea arestării, acesta era însoțit de un alt român, de 39 de ani. Românul va fi urmărit penal pentru furtul comis chiar sub ochii jandarmilor, scrie  larepubliquedespyrenees.fr.

Hoții au sărit  gardul pentru a intra în incinta centrului de depozitare. De altfel, încă din decembrie anul trecut, românul ar fi intrat, în depozit, o dată sau de două ori pe săptămână. Confruntat cu imaginile surprinse de jandarmi, românul ar fi recunoscut faptele.

Cei doi suspecți sunt chemați în fața instanței penale pe 1 septembrie, unul pentru 16 furturi calificate, celălalt pentru furtul de sâmbătă la Bedous.

Alți doi români au fost găsiți vinovați de infracțiuni multiple de magistrații Tribunalului Frauenfeld din Elveția.

 

Elveția. Doi români, buni de plată după ce au jefuit un depozit de unde au sustras bunuri de mii de franci

 

Judecătoria Frauenfeld a condamnat doi români de 19 și, respectiv, 43 de ani, după ce au intrat într-un depozit Steckborn și au furat bunuri în valoare de 2.450 de franci.

Doi români au fost găsiți vinovați de infracțiuni multiple de magistrații Tribunalului Frauenfeld. Inculpații nu au fost prezenți la ședința Tribunalului Frauenfeld, iar fiecare caz s-a judecat individual, deși cei doi români au comis infracțiunile împreună.

Două seri la rând, în luna iulie 2021, bărbați de 19 și, respectiv, 43 de ani, au intrat neautorizat în interiorul halei de depozitare Steckborn. Românul, de 43 de ani, a reușit să pătrundă în interiorul depozitului, după ce a forțat lacătul, conform rechizitoriului. În plus, avea un complice, care a rămas afară, de pază, scrie tagblatt.ch.

Scopul celor doi hoți era să sustragă cât mai multe bunuri, pe care să le vândă apoi în România. Printre bunurile sustrase din depozitul Steckborn, se numără: aspiratoare, mănuși de unică folosință, saci de colectare, o cutie de scule și un rucsac. Ei au depozitat bunurile furate, în valoare de 2.450 de franci în mașina cu care se deplasau. 

Ambii inculpați vor trebui să plătească câte o amendă în valoare de 4.000 de franci elvețieni (echivalentul 50 de amenzi în cotă zilnică de 80 de franci), iar perioadă de probă a fost stabilită la doi ani. Cele 15 zile de arest preventiv au fost luate în considerare la stabilirea pedepsei. În plus, românii vor primi fiecare încă o amendă de 400 de franci. În cazul în care nu plătesc amenzile, românii vor fi condamnați la închisoare cu executare. Decizia magistraților nu poate fi contestată.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel