Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Hoți prinși de poliție în Italia, după ce un român i-a filmat cu camerele mașinii sale Tesla când fugeau cu banii 
WhatsApp
Polițiștii italieni au rezolvat un jaf cu ajutorul unui român care se afla întâmplător în zonă și a activat camerele mașinii sale model Tesla. 
Românul a avut inspirația să activeze camerele perimetrale ale mașinii sale Tesla

Totul s-a petrecut în noaptea de duminică spre luni, 10 aprilie, în localitatea Dalmine, provincia Bergamo. Un român care se afla la volanul unei mașini Tesla a observat mișcări suspecte și a reușit să filmeze patru hoți care tocmai furaseră o casetă de valori, ajutând astfel la prinderea lor. 

Potrivit publicației Il Giorno, românul a activat camerele perimetrale cu care este echipată mașina și i-a filmat astfel pe hoți în timp ce părăseau magazinul Pepco, cârând după ei cutia de valori în care se aflau peste 7.000 de euro cash. Șoferul a alertat poliția și le-a pus la dispoziție imaginile. 

Imaginile surprinse de mașina românului au reprezentat o contribuție importantă care a permis polițiștilor să-i prindă pe făptuitori. Toți sunt nomazi născuți în Italia, înrudiți între ei, cu antecedente penale. Trei dintre ei (al patrulea complice a fugit) au fost judecați luni. Unul dintre hoți, în vârstă de 37 de ani, a fost condamnat la închisoare cu executare. Ceilalți au fost lăsați în libertate, sub supraveghere. 

Hoții au intrat în magazin cu o rangă

 

În noaptea loviturii, bazându-se pe faptul că nu era prea multă lume, cei patru hoți au țintit magazinul Pepco Italia din Dalmine, în via Provinciale, unul dintre numeroasele magazine din acest lanț care vinde îmbrăcăminte la prețuri mici. Cei patru au ajuns la locul faptei la bordul unui Ford. Cu fețele acoperite, s-au îndreptat spre ușa din spate pentru a nu fi văzuți. Au forțat-o cu o rangă, odată intrat în magazin au jefuit totul în căutarea banilor până au găsit un seif ancorat de perete într-un birou. L-au smuls din perete și au ieșit.

Intuiția românului

 

Furtul ar fi fost unul reușit, dacă nu era românul de la volanul unei mașini Tesla parcată la mică distanță. El a ghicit ce se întâmplă și a activat camerele mașinii care monitorizează mediul înconjurător. Astfel, el i-a filmat pe cei trei hoți în timp ce ajungeau la complicele care îi aștepta la bordul unui Ford. Autoturismul hoților a fost găsit ulterior de poliție cu ajutorul filmărilor surprinse.

Oamenii legii au găsit într-o rulotă cutia de valori și uneltele folosite de tâlhari la spargere.

Trei persoane au fost reținute, iar un al patrulea autor este încă căutat, mai scrie sursa citată.

 

------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel