Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
„Hoți de cafea stângaci”. Doi români, tată și fiu, buni de plată în Belgia: „Ce naiba ți-a trecut prin cap?” / „Am eșuat ca părinte!”. Suma uriașă pe care trebuie să o restituie
WhatsApp
Doi români, tată și fiu, sunt buni de plată în Belgia după ce au sustras nu mai puțin de 18 paleți de capsule și aparate de cafea dintr-un depozit din Katoennatie, Anvers, în ianuarie 2022. Cei doi conaționali au primit, ieri, o pedeapsă de închisoarea cu suspendare. Cu toate acestea, cei doi hoți de cafea se confruntă cu o despăgubire deosebit de consistentă.
„Hoți de cafea stângaci”. Doi români, tată și fiu, buni de plată în Belgia: „Ce naiba ți-a trecut prin cap?” / „Am eșuat ca părinte!”. Suma uriașă pe care trebuie să o restituie

Furtul de cafea a avut loc în data de 22 ianuarie 2022, într-o clădire Katoen Natie din Desteldonk, o submunicipalitate a Gent, Belgia. Cei doi români au intrat cu forța în depozit și au decolat câteva clipe mai târziu în vehiculul lor cu 18 paleți pe care erau depozitate capsule de cafea Nespresso. Valoarea totală a prăzii a fost de peste 200.000 de euro.

2. -imagine fara descriere- (hoti-de-cafea-stangaci--doi-romani--tata-si-fiu--buni-de-plata-in-belgia-ce-naiba-ti-a-trecut-prin-cap--am-esuat-ca-parinte--suma-uriasa-pe-care-trebuie-sa-o-restituie-2.jpg)

FOTO ILUSTRATIV: pexels.com

Când furtul a fost descoperit ulterior, polițiștii au demarat o anchetă. Pe imaginile camerelor de supraveghere, oamenii legii au putut observa cum un muncitor din depozitul Katoennatie, îmbrăcat în uniforma de lucru, încarcă paleții într-un camion împreună cu un bărbat de aproximativ 50 de ani. Angajații depozitului și-au recunoscut imediat colegul, A.V., și pe tatăl acestuia, doi români care locuiesc în Belgia din anul 2014.

Autoritățile îl descoperă imediat pe tânărul de 20 de ani și pe tatăl său. Cei doi sunt arestați împreună cu alți doi bărbați din Bruxelles, care au cumpărat capsulele furate pentru a le vinde mai departe.

Procurorul a cerut câte 30 de luni de închisoare pentru tată și fiu, confiscarea profiturilor și despăgubiri părții civile.

Urmărire ca în filme în Belgia. Un român a „decolat” cu BMW-ul, după ce a fost prins la furat: S-a tras și un foc de armă

 

„Am eșuat ca tată și ca ființă umană”

 

3. -imagine fara descriere- (hoti-de-cafea-stangaci--doi-romani--tata-si-fiu--buni-de-plata-in-belgia-ce-naiba-ti-a-trecut-prin-cap--am-esuat-ca-parinte--suma-uriasa-pe-care-trebuie-sa-o-restituie-3.jpg)

FOTO ILUSTRATIV: captură video YouTube @112 Zeeland

„Un tată și un fiu furând împreună. Nu vedem atât de des treaba asta. Ce naiba ți-a trecut prin cap să comiți un astfel de furt stupid”, l-a întrebat judecătorul pe tatăl lui A.V. la proces. „Nu am vrut cu adevărat să particip la furt. Am eșuat ca tată și ca ființă umană”, a spus cu remușcări tatăl român.

Judecătorul l-a condamnat pe fiu la o pedeapsă de închisoare cu suspendare de 2 ani și o amendă de 8.000 de euro. Tatăl a fost condamnat la 18 luni de închisoare cu suspendare și o amendă de 4.000 de euro. În acest sens, hoții de cafea au scăpat relativ bine. Însă, Nespresso spune că a distrus o parte din capsulele furate, deoarece ar fi fost deteriorate cutiile. Prin urmare, aceștia au cerut despăgubiri de 225.000 de euro plus rambursarea costurilor de distrugere a produselor lor. Această sumă imensă atârna ca o sabie peste capetele celor doi români.

Judecătorul a considerat însă excesivă cererea companiei deoarece bunurile distruse erau încă în stare bună când polițiștii le-au restituit. Prin urmare, instanța a decis că cei doi hoți de cafea stângaci trebuie să restituie 90.000 de euro multinaționalei elvețiene.

Belgia. Răsturnare de situație în cazul băiețelului român ucis: Tatăl vitreg și mama o acuză pe sora de 13 ani că l-ar fi abuzat pe Raul

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel