Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Harta roșie a țărilor europene, în pericol să fie înghițite de mare în acest secol. Zeci de orașe riscă să dispară până în 2100 - FOTO
WhatsApp
Zeci de orașe din Marea Britanie riscă să dispară în mare în următorii 80 de ani, arată hărțile publicate de o organizație de climă, Climate Central. Organizația prezintă o imagine a efectelor dezastruoase ale schimbărilor climatice asupra Regatului Unit. Potrivit acesteia, o mare parte din Londra ar putea fi sub apă până în anul 2100.
Harta roșie a țărilor europene în pericol să fie înghițite de mare în acest secol. Zeci de orașe riscă dă dispară până în 2100 - FOTO

O creștere a temperaturii globale cu 3 grade Celsius ar avea un „impact dezastruos” pentru Marea Britanie, a spus organizația non-profit. Și nu doar Marea Britanie este în pericol. Climate Central estimează că 275 de milioane de oameni trăiesc în zonele care vor intra sub apă până în 2100.

 

Cum va afecta creșterea nivelului mării Marea Britanie


Hărțile interactive ale Climate Central prezic ce părți ale lumii vor fi afectate de creșterea nivelului mării.

Potrivit hărților, o creștere a temperaturii de chiar și 1,5 grade Celsius ar scufunda zonele centrale ale capitalei Marii Britanii. Coasta de est a Angliei este, de asemenea, deosebit de vulnerabilă. Hărțile prevăd că zone mari chiar la nord de Peterborough și Cambridge vor fi nelocuibile.

Situația este, de asemenea, critică de-a lungul râului Humber, cu orașe precum Hull probabil să fie scufundate până în 2100. O zonă mare din Midlands va fi, de asemenea, sub apă.

Hărțile au setări pentru a arăta efectele creșterii nivelului mării cu diferite niveluri de încălzire globală.

Prin creșterea creșterii temperaturii de la încălzirea globală la 3 grade Celsius, alte părți ale Regatului Unit par a fi în pericol. În sud-estul Angliei, orașele de coastă din Hampshire, Sussex, Essex și Kent sunt în pericol de a dispărea în mare.

Dundee, Perth și St Andrews din Scoția sunt, de asemenea, expuse riscului de inundații de coastă.


Ce zone din Europa vor fi afectate de creșterea nivelului mării?


Alte țări din Europa vor avea, de asemenea, inundații devastatoare, prezice Climate Central. Belgia, Germania, nordul Franței și jumătate din Țările de Jos vor dispărea sub apă până în 2100, a constatat organizația.

2. -imagine fara descriere- (harta-rosie-a-tarilor-europene-in-pericol-sa-fie-inghitite-de-mare-in-acest-secol--zeci-de-orase-risca-da-dispara-pana-in-2100---foto-2.jpg)

Cercetătorii de la Climate Central avertizează că creșterea prevăzută a temperaturii globale de 3 grade Celsius până la începutul secolului viitor ar avea un „impact dezastruos”. Din 1993, creșterea nivelului mării se accelerează. Potrivit Royal Society din Marea Britanie, rata de creștere medie globală în ultimul deceniu este de 3,6 mm pe an.

„Dacă CO2 și alte gaze cu efect de seră continuă să crească pe traiectoria lor actuală, se estimează că nivelul mării ar putea crește, cel puțin, cu încă 0,4 până la 0,8 m până în 2100”, a scris academia științifică independentă pe site-ul lor.

„Topirea stratului de gheață în viitor ar putea crește aceste valori considerabil”, conchide organizația.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel