Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Haosul din aeroport îi face pe români să plece în vacanţă cu maşina: „Dacă mă trezeam că anula zborul pierdeam vacanţa”
WhatsApp
Din ce in ce mai mulţi turişti aleg în acest an să plece în concediu cu autoturismele personale. Iar motivul este numărul din ce in ce mai mare al zborurilor amânate şi anulate. Sigur, nici combustibilul nu este deloc ieftin. Dar oamenii vor să fie siguri că nu rateaza calatoria  şi nici nu vor aştepta ore în şir prin aeroporturi.  
Haosul din aeroport îi face pe români să plece în vacanţă cu maşina: „Dacă mă trezeam că anula zborul pierdeam vacanţa”

Ionuţ a vrut să fie sigur că nu va avea parte de o vacanţă plină de incertitudini şi de nervi. Aşa că a renunţat la ideea de a pleca cu avionul în vacanţă. S-a temut că zborul i-ar putea fi anulat, aşa că cea mai bună variantă a rămas maşina proprie. 

„Dacă mă trezeam că anula zborul, atunci iţi dai seama că pierdeam şi vacanţa şi era totul în zadar. Avantajul la autoturism este că poţi să opreşti, poti să vizitezi, să faci poze”, spune Ionuț la Observator. Cei care aleg să plece totuşi cu avionul trebuie să se înarmeze cu multă răbdare. Şi să fie pregătiţi pentru suprize. „Am văzut de dimineaţă că erau foarte multe intârzieri. Nu prea plăcut, dar asta este. Nu avem de ales, din păcate”, spun turiștii conform sursei citate. „Sperăm să se remedieze. În alti ani nu era aşa. Numai in acest an am vazut ca sunt probleme”. 

 

Românii dau avionul pe maşină

 

Doar într-o singură săptămână, sute de zboruri au avut probleme pe Aeroportul Henri Coandă din Bucureşti. 

Doar în perioada 21-27 iulie a acestui an, pe Aeroportul Henri Coandă din Bucuresti au fost înregistrate peste 820 de zboruri întârziate cu mai mult de 30 de minute. Pe lângă aceste curse întârziate, alte 24 au fost anulate. Teama turiştilor se vede cel mai bine la agenţiile de turism. Vacanţele se vând mai nou fără biletul de avion inclus.

„De când au inceput anulările şi întârzierile pe avion, da, au inceput să fie mai multe cereri pentru transport individual”, a precizat Ancuţa Măldărescu, reprezentant agenţie turism. 

Pentru un sejur în Grecia, de exemplu, cu 5 nopţi de cazare şi transport propriu, tariful porneşte de la 500 de euro, iar un bilet de avion pleacă de la 250 de euro. 

 

Vezi și 

 

Peste 800 de zboruri au avut întârzieri pe Aeroportul Otopeni

 

Numărul zborurilor care au înregistrat întârzieri de peste 30 de minute pe Aeroportul Henri Coandă în ultima săptămână este mai mare cu 48 faţă de săptămâna anterioară, şi a ajuns la 816, potrivit datelor Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB).

„În intervalul 28 iulie - 3 august 2022, pe Aeroportul "Henri Coandă", un număr de 816 zboruri (aterizări şi decolări) au înregistrat întârzieri mai mari de 30 minute, cu o creştere de 48 de zboruri afectate de întârzieri faţă de săptămâna anterioară. Numărul întârzierilor corespunde, în general, cotei de piaţă a companiilor aeriene pe AIHCB, astfel încât cele mai multe zboruri întârziate s-au înregistrat la Wizz Air (235 de zboruri), Tarom (136 de zboruri), Blue Air (133 de zboruri) şi Ryan Air (114)”, se precizează într-un comunicat CNAB.

În acelaşi interval, un număr de 23 de zboruri au fost anulate de către alte companii aeriene.

În condiţiile în care, în intervalul 28 iulie - 3 august, pe AIHCB au fost operate 2.351 de zboruri (2147 regulate şi 95 neregulate), numărul zborurilor care au înregistrat întârzieri reprezintă aproape 35%. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel