Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Haosul de pe aeroporturi se prelungește. Va fi aglomerat până în octombrie. Iată care este cauza
WhatsApp
Haosul din aeroporturile din Europa este pe cale să se extindă până în toamnă. Aeroportul Heathrow din Londra își va extinde limita capacității de pasageri până la sfârșitul lunii octombrie.
Haosul de pe aeroporturi se prelungește. Restricțiile se întind până în toamnă

Supraaglomerarea și deficitul de personal s-au numărat printre factorii care au contribuit la timpi de așteptare mai lungi decât se așteptau cei de la securitatea aeroportului, relatează CNN. Pe fondul vacanțelor de vară, Aeroportul Heathrow a plafonat traficul de pasageri pe aeroport la 100.000 de plecări pe zi până pe 11 septembrie. Acum, totuși, aeroportul va prelungi această restricție până cel puțin pe 29 octombrie.

„Vrem să eliminăm blocajul cât mai curând posibil, dar putem face acest lucru doar atunci când suntem încrezători că toți cei care operează pe aeroport au resursele necesare pentru a oferi serviciile pe care pasagerii noștri le merită”, a transmis directorul de operațiuni pe Heathrow, Ross Baker, într-o declarație de presă.

 

Heathrow a obținut titlul de cel mai aglomerat aeroport din lume


Data de 29 octombrie acoperă semestrul școlar al Marii Britanii, o perioadă populară de vacanță. Potrivit companiei de informații privind călătoriile aeriene OAG, aproximativ 761.756 de persoane au trecut prin Heathrow în 16 mai 2022. Aceasta a fost prima dată când Heathrow a obținut titlul de cel mai aglomerat aeroport din lume de la începutul pandemiei. Același raport a menționat, de asemenea, că traficul aerian către Europa de Vest s-a triplat față de aceeași perioadă din 2019.

În anunțul său, reprezentantul Heathrow a menționat că alte câteva aeroporturi, precum Frankfurt, Schiphol din Amsterdam și Londra Gatwick, au impus și ele limite de număr de pasageri. Restricțiile de pe Schiphol's durează și ele până la sfârșitul lunii octombrie. 

 

Totuși, ce înseamnă asta pentru călători?

 


Persoanele care și-au rezervat deja biletele ar trebui să presupună că rezervările lor sunt confirmate, cu excepția cazului în care au aflat direct de la compania aeriană despre modificări sau anulări. Ei vor putea, de asemenea, să facă noi rezervări, deși zborurile ar putea fi deja pline, iar unele companii aeriene își vor reduce probabil programul de zbor. Este probabil ca numărul redus de locuri disponibile și posibila panică a călătorilor care se grăbesc să își asigure rezervările ar putea duce la creșteri considerabile ale tarifelor.

Un alt lucru de remarcat. Conform Aeroportului Heathrow, este posibil ca plafonul să fie ridicat înainte de 29 octombrie dacă există o „imagine susținută a unei rezistențe mai bune și o creștere materială a nivelurilor de resurse”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel