Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Haos la graniţa SUA cu Mexic. Peste 60.000 de migranţi s-au adunat la graniţă, înfricoșați de noile reguli
WhatsApp
E haos la graniţa Statelor Unite cu Mexicul. Peste 60.000 de migranţi s-au adunat la graniţă cu câteva ore înainte ca administraţia SUA să ridice restricţiile care fuseseră impuse în timpul pandemiei. 
Haos la graniţa SUA cu Mexic. Peste 60.000 de migranţi s-au adunat la graniţă, înfricoșați de noile reguli

Deşi în teorie noile reguli ar trebui să facă mai uşoară trecerea dintr-o ţară în alta, migranţii se tem că de fapt va fi mai rău, relatează Observator. Până acum, singura consecinţă a faptului că traversau ilegal era faptul că erau trimişi imediat înapoi în Mexic, de unde putea încerca din nou să treacă frontiera. Oamenii se tem că noile reguli, printre care şi apariţia unei platforme pe care se pot înscrie pentru a cere azil, îi va împiedica să obţină repede acest statut. 

 

Migranții speră să intre în SUA înainte ca o nouă lege să intre în vigoare

 

Mii de migranți au ajuns la granița cu SUA, chiar în perioada în care restricțiile din perioada pandemiei au luat sfârșit. Ei speră să intre în SUA înainte ca o nouă lege să intre în vigoare

Restricțiile care au expirat au fost cuprinse într-o lege care a permis SUA să interzică intrarea în țară a migranților cu scopul de a opri introducerea bolilor transmisibile. În curând, vor intra în vigoare alte restricții, care vor încuraja migranții să intre în țară în mod legal, spun autoritățile americane.

 

Migranții se tem că vor ajunge mult mai greu în SUA, pe viitor

 

Zecii de mii de migranți au ajuns la granița cu SUA în ultima perioadă, deoarece mulți se tem că va face accesul în țară va fi mai dificil. Conform noilor reguli, migranților nu li se va permite să intre pe teritoriul american dacă ajung la graniță fără a aplica mai întâi online sau fără a solicita azil într-o țară prin care au trecut înainte de a ajunge în Statele Unite. Cei prinși trecând ilegal granița nu vor avea voie să se întoarcă în SUA timp de cinci ani și, dacă o fac, vor fi urmăriți penal.

Restricțiile sunt introduse la pachet cu alte măsuri pentru a încuraja migranții să intre în SUA în mod legal.

Este vorba despre planuri de a înființa centre de imigrare în diferite țări și de a mari numărul vizelor acordate lunar pentru până la 30.000 de persoane din Haiti, Cuba, Venezuela și Nicaragua. În cadrul programului, acestea pot rămâne și lucra în SUA timp de doi ani, cu sprijinul unui sponsor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel