Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Haos la Bruxelles în timpul meciului Belgia-Maroc. Gaze și tunuri de apă, circulație paralizată: „Poliția se pregătește ca și cum ar fi un asediu“ (Video)
WhatsApp
Poliția se pregătise pentru posibile revolte după meciul de la Cupa Mondială dintre Belgia și Maroc, care s-a încheiat cu o înfrângere cu 0-2 pentru Belgia. La Bruxelles au fost revolte majore, circulația este blocată, poliția intervenind în forță.
Haos la Bruxelles în timpul meciului Belgia-Maroc. Gaze și tunuri de apă, circulație paralizată: „Poliția se pregătește ca și cum ar fi un asediu“

Poliția din Bruxelles a desfășurat gaze lacrimogene și tunuri cu apă după ce au izbucnit revolte în apropierea Gării de Sud din Bruxelles. Sute de tineri au provocat distrugeri pe scară largă și au atacat forțele de ordine. Primarul Philippe Close i-a îndemnat pe susținători să nu vină în centrul orașului.

Înainte de începerea meciului, în apropierea Gării de Sud se aruncau deja artificii. În timpul meciului, situația a scăpat complet de sub control pe Bulevardul Anspach și pe Micul Inel din Bruxelles.

Haos la Bruxelles în timpul meciului Belgia-Maroc

 

Unii revoltați au aruncat cu sticle pline de băutură sau artificii în oameni, alții au spart mobilierul stradal. De asemenea, au fost provocate incendii. Mai multe scutere au luat foc, iar unul a fost aruncat în parbrizul unei mașini. Circulația a fost suspendată pe mai multe linii de tramvai din ordinul poliției. Mașina echipei de filmare a unei televiziuni publice a fost, de asemenea, lovită cu pietre.

Tinerii din comunitatea marocană, în special, au provocat. "Vrem doar să sărbătorim, dar poliția nu ne lasă, ceea ce creează tensiuni", i-a explicat Mohammed (24 de ani) reporterului Nieuwsblad aflat la fața locului. Ea simte că tensiunea crește și vede tineri și polițiști jucându-se de-a șoarecele și pisica pe Anspach Avenue și în jurul acestuia. Poliția pulverizează cu spray cu piper și încearcă să-i disperseze pe tineri, în timp ce aceștia îi înjură pe ofițeri.

Poliția le cere oamenilor să evite South Avenue și străzile din jur. "În cadrul unei intervenții a serviciilor de urgență, vă rugăm să evitați următorul sector: Zuidlaan (în ambele sensuri) și străzile din jur", este un mesaj oficial pe Twitter.

Prin intermediul Twitter, primarul Philippe Close a condamnat revoltele, sfătuindu-i pe susținători să nu vină în centrul orașului. Acesta informează că a ordonat poliției să procedeze la arestarea administrativă a revoltatarilor.

Gaze și tunuri de apă, circulație paralizată: „Poliția se pregătește ca și cum ar fi un asediu“

 

"Condamn cu fermitate incidentele care au avut loc în această după-amiază", a spus Close. "Poliția a luat deja măsuri drastice. Așa că îi sfătuiesc pe suporteri să nu vină la centru. Poliția face tot posibilul pentru a menține ordinea publică", a declarat Close. "Le-am cerut, de asemenea, să procedeze la arestări administrative", potrivit Niewsblad.be.

Jurnalistul VRT Riadh Bahri a scris pe Twitter de la domiciliul său: "Gaze lacrimogene pe strada mea. O femeie și un copil plângând s-au refugiat pe coridor. Cerul este plin, ochii se înroșesc doar dacă deschizi fereastra. Poliția se pregătește ca și cum ar fi un asediu".

 

Deoarece se temea dinainte de revolte, poliția s-a deplasat în masă la fața locului, în special în apropierea Bursei de Valori, unde se află și o parte din Winterpret (piața de Crăciun). Se pare că între timp au fost închise o mulțime de căsuțe din acea piață de Crăciun, iar în zonă au fost detașați mai mulți polițiști pentru a împiedica amokeri să se deplaseze acolo. O serie de cafenele au luat, de asemenea, măsuri de securitate. Falstaff, care a stat cu pagube considerabile în timpul verii după trecerea huliganilor, și Les Brasseurs, de exemplu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp

TOP CELE MAI CITITE STIRI

Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Crossuri parteneri
DCMedical.ro
08 feb 2023, 10:12
Spectacola.ro
08 feb 2023, 14:42
DCBusiness.ro
08 feb 2023, 13:13
Astrosens.ro
06 feb 2023, 16:21
DefenseRomania.ro
07 feb 2023, 15:11
DCNews.ro
08 feb 2023, 12:23
DCMedical.ro
08 feb 2023, 10:12
RadioDCNews.ro
08 feb 2023, 15:17
Spectacola.ro
08 feb 2023, 14:42
DCBusiness.ro
08 feb 2023, 13:13
DCNews.ro
08 feb 2023, 12:23
DefenseRomania.ro
07 feb 2023, 15:11
RadioDCNews.ro
08 feb 2023, 15:17
Astrosens.ro
06 feb 2023, 16:21