Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Haos în Nădlac. Românii au așteptat ore în șir pentru formalitățile de la frontieră: „Probabil oamenii pleacă înapoi la muncă în străinătate”
WhatsApp
Granița de vest a fost aglomerată din nou în noaptea de joi spre vineri.

Traficul a crescut pentru autoturisme pe sensul de ieșire din țară, iar la un moment dat oamenii au așteptat mai bine de două ore pentru formalitățile de la frontieră. Cel mai aglomerat a fost Punctul de Trecere de la Nădlac II, unde coada de mașini a depășit un kilometru.

După zeci de minute de așteptare, unii șoferi au cedat nervos. Spun ca au înaintat doar câteva sute de metri într-o oră.

„Ne este mai ușor pe aici, avem acces la autostradă, dar dacă știam mai bine ocoleam 300 de kilometri, decât să stau aici trei ore. Când am venit în țară am stat 12 ore și tot așa”, a spus un șofer, la Știrile PRO TV.

„Am făcut 600 de metri în două ore și așteptăm. Cred că mai așteptăm o oră. Nu știu din ce cauză, probabil sistemul prost, altceva ce să zic”, a mai spus un român.

„Am zis să trecem pe aici. Nu știam că este așa de aglomerat. Dacă știam alegeam alt punct de frontieră. Cam de o oră aștept și cred că mai stăm două, trei ore, nu știu din ce cauză. Sărbătorile s-au terminat, probabil oamenii pleacă înapoi la muncă”, a spus un alt șofer, conform sursei citate.

 

Mulți dintre cei care au stat la coadă pentru ieșirea din țară merg să muncească în străinătate

 

Cinci artere au fost deschise joi seară pentru autoturisme și două pentru autocare, însă tot s-au format cozi. Potrivit unor surse, o cauză a timpilor mari de așteptare ar fi personalul insuficient al polițiștilor de frontieră maghiari, dar și viteza mică a sistemului informatic din țara vecină.

Însă nu există o reacție oficială în acest sens.

Mulți dintre cei care au stat la coadă pentru ieșirea din țară merg să muncească în străinătate.

„Plecăm în Spania la muncă, la agricultură, la plantat, la căpșuni. Nu avem cu ce trăi în România. S-a terminat concediul, că ieri a fost o lună de când am venit din Spania, că am venit în România, am cheltuit banii și acum trebuie să merg iar”, spune o femeie care așteaptă la coadă.

Aproape 5.000 de persoane au ieșit din țară în ultimele 24 de ore doar pe la Punctul de Frontieră Nădlac II și alte aproape 2.000, pe la Nădlac I.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel