Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Hamas a eliberat doi ostatici români 
WhatsApp
Doi ostatici români au fost eliberați de gruparea Hamas. 
Hamas eliberează încă 10 ostatici, un copil și nouă femei, într-un schimb cu Crucea Roșie

Două persoane cu dublă cetăţenie, israeliană şi română, cu domiciliul în Statul Israel, au fost eliberate din Fâşia Gaza, a informat duminică Ministerul Afacerilor Externe.

"MAE informează că duminică, 26 noiembrie 2023, două persoane cu dublă cetăţenie, israeliană şi română, cu domiciliul în Statul Israel, au fost eliberate", potrivit unui comunicat de presă.

Astfel, în prezent, patru persoane cu dublă cetăţenie, israeliană şi română, se mai află ostatice în Fâşia Gaza.

"Ministerul Afacerilor Externe salută eforturile diplomatice ale SUA, Statului Qatar şi Republicii Arabe Egipt pentru eliberarea ostaticilor din Fâşia Gaza. Ambasada României la Tel Aviv şi Consulatul General al României la Haifa menţin contactul cu autorităţile israeliene", se mai arată în comunicat.

Armistițiu de patru zile între Israel și Hamas

 

Un armistițiu de patru zile a intrat în vigoare între Israel și Hamas pentru a permite eliberarea ostaticilor ținuți în Fâșia Gaza în schimbul deţinuţilor palestinieni. Nu vor mai exista nici atacuri sau bombardamente în această perioadă. 

Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) a anunţat sâmbătă că un total de 248 de camioane cu ajutor umanitar au sosit în Fâşia Gaza de la intrarea în vigoare a armistiţiului cu o zi înainte, iar dintre acestea, 61 de vehicule au livrat echipamente medicale, alimente şi apă în nordul enclavei, relatează AFP.

Unsprezece ambulanţe, trei autocare şi o camionetă au ajuns la spitalul Al-Shifa, cel mai mare din Fâşia Gaza, "pentru a ajuta la evacuări", a anunţat Biroul ONU pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA).

Potrivit autorităţilor israeliene, clădirea spitalului ar fi principalul centru de comandă pentru operaţiunile Hamas în Fâşia Gaza, acuzaţie respinsă de mişcarea islamistă palestiniană.

"Cu cât va dura mai mult armistiţiul, cu atât mai multe organizaţii umanitare vor putea trimite ajutoare în interiorul şi în afara Fâşiei Gaza", a adăugat OCHA, mulţumind Semilunii Roşii palestiniene şi Semilunii Roşii egiptene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel