Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Halep, meci DRAMATIC în primul tur la Australian Open. Rezultat final
WhatsApp
Simona Halep, calificare muncită în turul al doilea la Australian Open, după victoria în 3 seturi contra jucătoarei Kaia Kanepi, locul 71 mondial.

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul unu mondial, s-a calificat, nu fără dificultate, în runda a doua a turneului Australian Open, primul de Mare Şlem al anului, luni, la Melbourne, după ce a învins-o pe estoniana Kaia Kanepi în trei seturi, cu 6-7 (2), 6-4, 6-2.

Halep (27 ani), finalistă anul trecut la Melbourne, a obţinut victoria după două ore şi 11 minute.

Halep, care a pierdut primul său meci din acest an, în optimi la Sydney, contra australiencei Ashleigh Barty, înregistrase ultima sa victorie tocmai în august, 6-3, 6-4 cu belarusa Arina Sabalenka, în semifinale la Cincinnati.

Românca şi-a luat revanşa în faţa jucătoarei estoniene (33 ani, 71 WTA), cea care a învins-o la US Open, cu 6-2, 6-4, în primul tur. De remarcat că baltica nu a mai jucat de la înfrângerea în faţa Serenei Williams în optimi la Flushing Meadows.

Simona Halep a câştigat şi primul său duel cu estoniana, în 2014, la Doha, cu 6-4, 3-6, 7-6 (5), în primul tur.

La Melbourne, Kanepi a început în forţă şi a condus în general schimburile, revenind după ce şi-a pierdut serviciul în debutul primului set (1-2). Halep a fost într-o cursă de urmărire în restul setului, a salvat două mingi de set şi l-a trimis în tiebreak, unde Kanepi a reuşit să se impună cu 7-2.

Simona Halep a început cu dreptul actul secund, dar apoi şi-a pierdut serviciul (1-2), reuşind un contra-break imediat (2-2). Halep a luptat în continuare, iar la 5-4 în favoarea sa, pe serviciul adversarei, a reuşit să fructifice a patra minge de set de care a beneficiat şi să egaleze situaţia.

În decisiv, numărul erorilor comise de Kanepi a fost tot mai mare, iar Simona a rupt echilibrul la 2-2, reuşind patru ghemuri la rând şi obţinând o victorie meritată.

Fiecare jucătoare a reuşit cât 4 aşi, dar Kanepi a făcut 5 duble greşeli. Raportul mingilor de break a fost mai bun pentru baltică, 2 transformate din 4, în timp ce românca a avut 5/12 (42%). Kanepi a avut mai multe mingi direct câştigătoare (40-25), dar şi mai multe greşeli neforţate (62-19).

Halep şi-a asigurat un cec de 105.000 dolari australieni şi 70 de puncte WTA, iar în turul secund o va înfrunta pe americanca Sofia Kenin (20 ani, 37 WTA), victorioasă în prima rundă contra rusoaicei Veronika Kudermetova, cu 6-3, 3-6, 7-5. Va fi pentru prima oară când Halep şi Kenin sunt adversare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sport Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel