Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Hagi spune că nu mai are bani: "Avem buget de evitarea retrogradării. Suntem nimeni în Europa"
WhatsApp
Gheorghe Hagi, antrenorul echipei Farul, a adus în atenție aspectul financiar într-o conferință de presă desfășurată vineri. El a subliniat nevoia de susținere financiară din partea companiilor și autorităților din regiunea Constanța, exprimându-și dorința de a deveni acționar minoritar la clubul pe care îl conduce. Scopul său este de a asigura stabilitatea financiară a echipei în noul sezon și de a evita retrogradarea, ținând cont de bugetul limitat al clubului.

"O să încercăm să luăm meci cu meci şi să ajungem în play-off, iar acolo să ne luptăm încă o dată cu cele mai bune echipe din România. Chiar dacă bugetul nostru nu este la nivelul celor 6 echipe din România. Nu avem cum să fim, suntem departe de nivelul la care trebuie din acest punct de vedere. Însă aşa cum am făcut şi până acum, încercăm să fim inspiraţi, să muncim foarte mult şi să îi facem pe jucători să evolueze foarte bine. Noi nu putem să concurăm cu cele mai bune echipe din România. Când o să vină împreună cu noi tot ce înseamnă regiune şi oraş ca să fim foarte puternici la nivel administrativ, atunci e clar că vom putea aduce jucători scumpi. Ne dorim asta, e preconizat pe următorii 5 ani. Am câştigat titluri, dar nu am fost în Europa. Nu putem să fim în Europa la nivel foarte mare cu salarii foarte mici. Nu ai cum cu bugetul de acum, care e 50% din toate cheltuielile clubului şi care nu depăşeşte 3 milioane de euro. Aşa nu poţi să ai pretenţia să fii cel mai bun din Europa. Conducerea trebuie să aducă bani, bani foarte mulţi. Pentru că îţi propui un lucru, un obiectiv, în funcţie de câţi bani ai. Farul la banii pe care îi are, are buget să rămână în prima ligă. Sunt cluburi din Liga a II-a care plătesc poate mai bine ca noi. Cu toate că şi noi plătim acum foarte bine, dar nu cât trebuie. Dar cu 3 milioane nu cred că poţi să aspiri să fii cel mai bun din România. E dur că zic asta, dar o zic la început ca să se ştie lucrurile. Rămân jucătorii cu noi, inclusiv Mazilu, şi ne vor ajuta foarte mult, dar în termen scurt şi mediu această echipă trebuie să fie susţinută mult, mult mai mult de regiune. Nu pe Hagi, eu nu am nevoie, pe echipă, că e a oraşului, a regiunii. Hagi e acţionar, atât. Deocamdată sunt acţionar majoritar şi vreau să rămân minoritar. Lucrurile sunt foarte clare", a explicat Hagi.

Hagi spune că nu poate cere bani mulți pe jucătorii săi

 

Antrenorul echipei Farul, Gheorghe Hagi, a adus în discuție situația clubului în contextul vânzării jucătorilor, menționând că echipa nu are un profil puternic în Europa și, ca urmare, nu poate solicita sume exorbitante pentru transferurile sale.

"Nu am început să vindem jucători la prețuri din ce în ce mai mari. Acest lucru nu este adevărat. Nu am avut oportunitatea să vindem cu adevărat jucători. Farul este Farul, iar în Europa suntem practic necunoscuți. Prin urmare, este evident că nu putem cere sume mari pentru jucători. Pentru a realiza acest lucru, trebuie să ai un prestigiu în Europa. Așadar, nu trebuie să ne ascundem realitatea și să ne mințim. Da, vindem jucători la nivelul nostru. Dar nu cerem sume exorbitante, ci cerem în mod normal. Suntem mulțumiți că avem jucători pe care putem să-i transferăm", a declarat antrenorul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sport Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel