Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Hagi și Popescu, apariție „altfel“ într-un zbor Palma de Mallorca-București. Floriana Jucan: Au "salvat" ideea de român
WhatsApp
Doi mari (campioni) români, Gheorghe Hagi și Gheorghe Popescu, au revenit, aseară, în București cu un zbor de la Palma de Mallorca. Jurnalista Floriana Jucan era cu ei în aceeași aeronavă și a rămas impresionată de apariția celor doi.
Sursaa foto: Floriana Jucan

„Pe zborul Palma de Mallorca-București din seara zilei de marți, 13 iunie, din cca 200 de pasageri, mai toți români, singurii care aveau pantaloni lungi și sacou au fost Gheorghe Hagi și Gheorghe Popescu.

În rest, toți erau în pantaloni scurți, asortați la șlapi sau la sneakers, cum te duci la plajă sau s-arunci gunoiul!

Acești doi campioni au fost singurii dintr-un eșantion reprezentativ care s-au respectat pe ei înșiși, dovedind clasă, o ținută adecvată pentru călătorie și rafinament.

Aici sunt în autobuzul care ne-a dus de la avion la terminal, au stat la coadă cu răbdare și au acceptat poze cu toată lumea care a dorit un instantaneu.

Soțiile lor, Marilena și Luminița, care îi însoțeau, erau frumoase, simple și modeste. Acești oameni au "salvat" ideea de român, care, după 30 de ani de libertate, nu e nici nobil, nici țăran autentic, ci un bazar turcesc plin de falsuri și ieftin. Mai nou și de tatuaje!“, a scris jurnalista Floriana Jucan despre apariția celor doi.

Și apariția lui Gigi Becali, într-un zbor low-cost, a atras atenția altor pasageri, nu cu mult timp în urmă.  El a fost surprins, în preajma sărbătorilor pascale, într-un zbor de linie către muntele Athos de către preotul Florin Danu. Acesta din urmă este duhovnicul care a reușit să transforme complet satul Lada din Teleorman, acolo unde slujește de aproximativ 13 ani și unde ajută zeci de copii și de bătrâni zilnic prin acțiunile sale sociale.

Gestul făcut de Gigi Becali, când a fost surprins într-un zbor low cost spre Grecia: „Așa ar trebui să facă orice om cu aproapele lui“

 

„Știți cui nu-i este frică să se smerească in fața oricui? Celui cu adevărat mare. Doar celui cu adevărat mare nu îi este frică să facă totul în tăcere și cu cea mai pură duioșie“, își începe preotul Danu postarea.

„Aflându-mă într-un avion spre Muntele Athos, l-am surprins pe marele domn Gigi Becali. Si zic "mare" în sensul cel mai autentic al cuvântului. Nu, nu a ales un charter privat, deși nu am dubii ca ar fi putut, ci un zbor low cost. Era însoțit de un grup de călugări, iar pe unul dintre ei, bandajat la ochi, l-a îngrijit atent, așa cum ar trebui să facă orice om cu aproapele lui. Mă înclin în fața acestui om cu smerenie ca a vameșului, blândețe ca a lui David și dragoste infinită. Unde este modestie, este Dumnezeu. Unde este Dumnezeu, este TOTUL!“, conchide  preotul Danu, care însoțește comentariul său cu o fotografie ce îl surprinde pe Gigi Becali în mijlocul unor călugări, la muntele Athos.

Vezi continuarea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sport Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel