Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Guvernul canadian interzice aplicaţia TikTok pe dispozitivele deţinute de personal
WhatsApp
Guvernul canadian interzice aplicația chineză TikTok pe telefoanele deținute de personal.

Canada interzice de marţi aplicaţia chineză de social media TikTok pe toate dispozitivele emise de guvern în vigoare, a raportat luni ziarul National Post, citând un comunicat oficial transmis angajaţilor guvernului federal, relatează Reuters.

Decizia a fost luată de ofiţerul şef de informaţii al Canadei pentru a asigura securitatea informaţiilor guvernamentale după ce o revizuirea internă a arătat că metodele de colectare a datelor pe TikTok pot face utilizatorii vulnerabili la atacuri cibernetice, a relatat ziarul citat.

Decizia, care survine la câteva zile după ce Comisia Europeană a impus o interdicţie similară, subliniază lobby-ul în creştere împotriva TikTok din cauza preocupărilor legate de apropierea acestei reţele de guvernul chinez şi vulnerabilitatea datelor utilizatorilor din întreaga lume.

Autorităţile de reglementare a confidenţialităţii federale şi provinciale din Canada sunt de asemenea de comun acord, investigând aplicaţia, deţinută de firma chineză ByteDance Ltd, din cauza preocupărilor legate de colectarea, utilizarea şi dezvăluirea informaţiilor personale pe platformă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel