Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Trei români, arestați după ce au jefuit 30 de locuințe, în Spania
WhatsApp
Polițiștii din Spania au arestat un grup infracțional alcătuit din trei persoane cu cetățenie română, specializat în tâlhărie. 
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com

Trei români, o femeie și doi bărbați, cu vârste cuprinse între 36 și 54 de ani, au fost arestați pentru tâlhărie după ce au jefuit 30 de locuințe. 

Garda Civilă, în cadrul operațiunii „Habitat Colentina”, desfășurată de Grupul de Combatere a Criminalității Organizate a Unității Organice a Poliției Judiciare a Comandamentului Madrid, a reușit să aresteze membrii unui grup infracțional specializat în săvârșirea de tâlhărie. Din primele informații, s-a dovedit că românii au intrat prin efracție și au jefuit un total de 30 de locuințe. 

Cum au reușit românii să jefuiască zeci de imobile

Conform autorităților, ceea ce i-a dat de „gol” pe români este faptul că fiecare jaf era operat în același mod. Grupul infracțional avea ca țintă cabane sau căsuțe mici de vacanță care se aflau în zone izolate. La apus, doi dintre români intrau prin efracție în imobile și furau doar obiecte mici, ușor de transportat. A treia persoană, se ocupa de depozitarea obiectelor furate, pe care ulterior le vindea pe piața second-hand. 

Românii au jefuit 30 de locuințe situate în Valdepiélagos, Talamanca del Jarama, Bustarviejo, Rascafría, Cercedilla și Navacerrada.

Ce au găsit anchetatorii în casele hoților 

În urma unei percheziții în locuința acestora din Móstoles, polițiștii au găsit o sumedenie de obiecte, printre care și echipamente folosite pentru intrarea prin efracție în imobile. În casa au fost găsite o cantitate uriașă de bijuterii, ceasuri, computere și electronice. 

Polițiștii au confiscat și vehiculul cu care se deplasau pentru a comite infracțiunile. Cei trei deținuți sunt doi bărbați și o femeie de origine română, cu vârste cuprinse între 36 și 54 de ani, cu antecedente penale. În momentul de față aceștia sunt acuzați de infracțiuni de tâlhărie și apartenență la un grup infracțional.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel