Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Grevă pe aeroporturile din Belgia: întâlnirea dintre sindicate și conducere nu a dus la niciun acord
WhatsApp
Întâlnirea de conciliere dintre sindicatele care reprezentă piloții și conducerea companiei aeriene Brussels Airlines nu a dus încă la un acord, astfel că greva ar putea fi declanșată. 
Piloții Brussels Airlines ameniniță cu grevă, întâlnirea dintre sindicate și conducere nu a dus la niciun acord

Cu toate acestea, există mari speranțe de a ajunge la o soluție, conform unor surse ale agenției Belga din cadrul companiei și de la reprezentanții piloților. Alte două întâlniri sunt planificate în această săptămână.

Piloții au depus, miercurea trecută,  22 noiembrie, o solicitare care anunță acțiunile de protest din 11 decembrie. Conducerea companiei încă speră să le evite, așa cum a reușit să facă cu o grevă a echipajului de cabină, care fusese anunțată pentru weekendul următor, 2-3 decembrie.

Tensiuni la Brussels Airlines: sindicatul cere piloților să intre în grevă la începutul lunii decembrie

Stewarzii și hostessele de la Brussels Airlines au fost de fapt îndemnați să nu iasă la muncă în zilele de 1, 2 și 3 decembrie, însă sindicatele și conducerea au ajuns la un acord în weekendul trecut. Potrivit reprezentanților sindicatului, compania a pus pe masă o propunere serioasă asupra căreia personalul va fi consultat în cursul lunii viitoare.

Reprezentanții echipajelor de cabină sunt nemulțumiți de nerespectarea anumitor prevederi din contractele colective de muncă.

Aceștia au denunțat nerespectarea anumitor obligații și spun că respectivele contracte de salarizare încheiate la momentul restructurării din 2020, timp în care aproape 1.000 de oameni din aproximativ 4.000 au fost nevoiți să părăsească compania, sunt încă în vigoare, chiar dacă Brussels Airlines a raportat recent o revenire la profit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel