Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Grevă națională în Italia pe 8 martie 2024. Sectoarele vitale ale țării vor fi blocate, inclusiv transportul și asistența medicală
WhatsApp
Sectoare importante din Italia, de la școli până la asistența medicală și autostrăzi, vor fi afectate de o grevă națională care are loc în ziua de 8 martie 2024.
Grevă generală în Italia, joi, 11 aprilie 2024. Sectorul transporturilor este în pericol: orar trenuri, autobuze și metrou / Foto: ILUSTRATIV / Sursa: freepik.com

Italia va fi paralizată temporar vineri, 8 martie 2024, cu o grevă generală convocată de majoritatea sindicatelor din țară. Protestul, care vizează atât sectorul public, cât și cel privat, acoperă o gamă largă de domenii, de la școli și asistență medicală până la transporturi, autostrăzi și aviație.

Motivele grevei includ revendicări pentru egalitatea de gen, eliminarea discriminării salariale și combaterea violenței împotriva femeilor. Sindicatele implicate, printre care se numără Flc CGIL, Slai Cobas, Adl Cobas, și altele, subliniază necesitatea unor măsuri urgente pentru a stopa fenomenul alarmant al feminicidelor și pentru a lupta împotriva politicii guvernamentale percepute ca fiind rasiste și naționaliste.

Ce trebuie să știe cetățenii. Sectoarele afectate 

 

Greva va afecta mersul trenurilor. Transportul public, deși afectat, nu va fi complet oprit, datorită intervenției Comisiei de Garantare, care a redus impactul grevei asupra autobuzelor, metroului și tramvaielor. Cu toate acestea, Trenitalia a anunțat anulări sau modificări ale trenurilor între 00:00 și 21:00, iar Trenord se va alătura protestului cu intervale orare și trenuri garantate.

Sindicatele de bază au explicat motivele ample ale grevei, cuprinzând proteste împotriva oricărei forme de violență, discriminare salarială și pentru promovarea serviciilor publice de calitate. În ciuda restricțiilor, autobuzele, metroul și tramvaiele din marile orașe precum Roma, Milano și Napoli vor funcționa garantat.

Sistemul de învățământ va fi paralizat. Școlile, de la grădinițe la universități, vor înregistra absențe semnificative, deoarece sindicatele din domeniul educației se alătură protestului pentru o zi întreagă prin abținere de la muncă.

Traficul va fi îngreunat. Autostrăzile vor fi, de asemenea, blocate pentru întreaga zi, cu excepția regiunii Abruzzo, iar pompierii vor fi mobilizați între orele 9:00 și 13:00 pentru personalul în tură și întreaga zi pentru personalul zilnic sau administrativ.

Sistemul de sănătate se alătură grevei. Sectorul sănătății va fi afectat și el, cu posibile întârzieri în serviciile medicale, dar vor fi garantate urgențele și asistența directă pentru pacienți.

Transportul aerian, către și dinspre Italia va fi afectat. În plus, se așteaptă perturbări majore și în transportul aerian, cu Lufthansa anunțând o grevă a personalului de la sol între 7 și 8 martie, cu posibile repercusiuni asupra zborurilor către și dinspre Italia.

Această grevă masivă reprezintă un semnal puternic al nemulțumirii față de inegalitățile persistente și marchează Ziua Internațională a Femeii ca un moment de protest și revendicare în întreaga țară.



-------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel