Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Greta Thunberg a fost luată pe sus de polițiști și arestată în Copenhaga / VIDEO
WhatsApp
Activista pentru schimbările climatice Greta Thunberg a fost arestată ieri în Copenhaga, în timp ce participa la un protest.
Foto: Capturi de ecran/ Sursă: X @redstreamnet

Activista suedeză Greta Thunberg a fost arestată în timpul unui protest pro-palestinian desfășurat în Copenhaga. Incidentul a avut loc în fața clădirii administrative a Universității din Copenhaga, unde Thunberg, în vârstă de 21 de ani, a fost ridicată de poliție. Imaginile și videoclipurile distribuite pe Instagram de organizatorii protestului o arată pe Thunberg purtând o eșarfă palestiniană, în timp ce colegii săi de campanie strigau „Nu ești singur!” și „Nu ești singură!”.

Potrivit raportărilor poliției din Copenhaga, șase persoane au fost arestate în timpul manifestației. Totuși, autoritățile nu au confirmat dacă printre acestea se numără și Thunberg. Poliția a declarat că persoanele arestate sunt acuzate de încălcarea ordinii publice, conform unui comunicat publicat pe platforma X.

VIDEO

 

 

Thunberg a distribuit un videoclip al protestului pe Instagram, explicând că manifestația a avut loc ca răspuns la lipsa de reacție a Universității din Copenhaga la cererile de boicot academic împotriva instituțiilor israeliene din cauza conflictului din Gaza. Protestul a fost organizat de grupul Studerende mod Besættelsen (Studenți împotriva ocupației), care solicită universităților să întrerupă colaborările cu instituțiile israeliene.

Activista este cunoscută pentru mișcarea „Greva școlară pentru climă” și implicarea sa în Fridays for Future, luând o poziție activă în problemele de mediu. De la începutul conflictului din Gaza în octombrie 2023, Thunberg a utilizat rețelele de socializare pentru a atrage atenția asupra situației palestinienilor. Anterior, în mai, a fost arestată în Suedia în timpul unui miting împotriva participării Israelului la Eurovision Song Contest.

Citește și: „Cutiile de pizza din România l-au dat de gol”. Postare virală după ce Andrew Tate a avut o ceartă aprinsă cu Greta Thunberg: „Asta se întâmplă când nu reciclezi”

Greta Thunberg are probleme și în propria țară. Anul trecut, activista fost găsită vinovată de nerespectarea unui ordin al poliției și a fost obligată să plătească o amendă, a doua oară în trei luni, a fost condamnată și amendată pentru aceeași infracțiune.

Thunberg, în vârstă de 20 de ani, a fost obligat să plătească o amendă de 4.500 de coroane suedeze (414 dolari) pentru că nu a părăsit un protest împotriva schimbărilor climatice pe 24 iulie, când poliția i-a ordonat să facă acest lucru. Mai devreme în acea zi, ea fusese amendată cu 1.500 de coroane suedeze pentru aceeași infracțiune.

„Nu există legi care să ne protejeze pe termen lung de lăcomia care încearcă să ne tragă peste stâncă”, a declarat ea într-o conferință de presă după verdict. „Noi, tinerii, nu vrem să vedem viitorul luat de la noi”, a spus ea potrivit TT. 

--------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel