Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Grecii își pot cumpăra frigidere și aparate de aer condiționat noi pentru a reduce factura: Subvenție cuprinsă între 30% și 50%
WhatsApp
Grecia va subvenționa noile frigidere și aparate de aer condiționat pentru a reduce factura energetică. Sute de mii de greci vor primi o subvenție cuprinsă între 30% și 50% din costul fiecărui aparat nou. Economia anuală se va ridica la 40 de milioane de euro.
Grecii își pot cumpăra frigidere și aparate de aer condiționat noi pentru a reduce factura: Subvenție cuprinsă între 30% și 50%

Grecia va oferi subvenții familiilor pentru a le ajuta să își înlocuiască frigiderele și aparatele de aer condiționat vechi și să reducă facturile de energie electrică în creștere, a declarat luni guvernul, citat de Reuters.

La fel ca multe alte țări din UE, Grecia a fost afectată de scumpirea costurilor energiei, o tendință care a fost exacerbată în urma invaziei Rusiei în Ucraina și a întreruperii de către aceasta a fluxurilor de gaze către mai multe țări din Europa.

Începând de anul trecut, țara a luat mai multe măsuri cu un cost total de aproximativ 7 miliarde de euro, inclusiv subvenții, pentru a ajuta gospodăriile să își plătească facturile la electricitate și combustibil.

 

Gospodăriile grecești vor putea cumpăra până la trei aparate noi

 

Acum, gospodăriile grecești vor putea cumpăra până la trei aparate noi, mai eficiente din punct de vedere energetic - aparate de aer condiționat, frigidere sau congelatoare - și vor primi o subvenție cuprinsă între 30% și 50% din costul fiecărui aparat, a declarat ministrul Energiei, Kostas Skrekas.

"În cadrul programului pe care îl anunțăm astăzi, dăm șansa la sute de mii de gospodării să își reducă considerabil - până la 40% - consumul de energie electrică", a spus el.

Grecia va putea să economisească o cantitate de energie egală cu cea consumată de un oraș de 100.000 de persoane pe an și să economisească 40 de milioane de euro anual din importurile de gaze și petrol, a mai spus el.

Inițiativa ar urma să coste 150 de milioane de euro și va fi finanțată din fonduri UE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel