Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Grecia reintroduce CARANTINA în nordul ţării până la finalul lunii
WhatsApp
Prefectura Kozani, aflată în nordul Greciei şi locuită de aproximativ 150.000 de persoane, a reintrodus vineri carantina după apariţia a zeci de noi cazuri de COVID-19, informează agenţia France Presse.
sursa foto: Flickr.com

Carantina va rămâne în vigoare până la 29 octombrie, a anunţat joi seară Agenţia de sănătate publică din Grecia. ''Măştile sunt obligatorii în exteriorul şi interiorul spaţiilor de lucru, toate adunările sunt suspendate şi orice deplasare în exteriorul regiunii este interzisă'', a declarat această instituţie.

Toate magazinele, sălile de sport, tribunalele, restaurantele, cinematografele, muzeele şi obiectivele arheologice din Kozani sunt închise; spre deosebire de carantina din martie şi aprilie, şcolile rămân deschise.

Cel puţin 200 de noi cazuri de COVID-19 au fost consemnate în Kozani în luna octombrie, dintre care 100 în această săptămână, au precizat reprezentanţi ai Agenţiei de sănătate publică, care au subliniat apariţia a zece mici focare.

Începând din februarie Grecia, ce are o populaţie de aproximativ 11 milioane de locuitori, a înregistrat aproape 24.000 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 şi peste 480 decese cauzate de COVID-19.

Autorităţile încearcă să evite o nouă carantină în Atena, unde sunt concentrate majoritatea cazurilor de COVID-19.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel