Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Grecia. Arestări după ce o fetiță româncă de 8 ani a murit în agonie, sufocată cu o ușă: „Rușine societății!”
WhatsApp
Autoritățile elene au arestat trei muncitori pentru neglijență în omiterea obligației de a o ajuta pe Olga, fetița româncă de 8 ani care a murit după o agonie de mai bine de o oră după ce a fost prinsă într-o ușă metalică a unei fabrici, în orașul grecesc Keratsini. 
Grecia. Arestări după ce o fetiță româncă de 8 ani a murit în agonie, sufocată cu o ușă „Rușine societății!”

Un eveniment tragic a umplut Grecia de indignare. O fetiță de opt ani a murit după ce a rămas blocată într-o ușă metalică de 500 de kilograme timp de mai bine de o oră într-o fabrică din orașul Keratsini. Mai mulți muncitori din fabrică au trecut pe lângă ea, dar nu au făcut nimic pentru a o ajuta. Se aud lacrimi și țipete, potrivit presei locale. Se pare că micuța de opt ani stătea prea aproape de poartă când aceasta s-a închis brusc. Ea a luptat pentru viața ei în agonie.

Incidentul a avut loc miercuri, 17 noiembrie, la ora 17.30. Imaginile camerei de supraveghere, difuzate de Star TV, arată că micuța Olga este prinsă într-o ușă electrică în timp ce încearcă să intre într-o fabrică.

 

Poliția suspectează un motiv rasist

 

Faptul a fost observat 20 de minute mai târziu de un angajat care l-a informat pe directorul general al unității. Unul dintre muncitori se apropie chiar de victimă și o lovește cu piciorul. Însă, la ora 18.30, un alt autovehicul a intrat în instalațiile fabricii, provocând o nouă mișcare a ușii metalice, în timp ce rămășițele victimei au rămas blocate.

Centrul Național de Asistență de Urgență (EKAB pentru acronimul său în greacă) a sosit la fața locului în jurul orei 19:00. Cu toate acestea, ei nu au putut face nimic, doar au confirmat decesul fetei. Trupul său a fost eliberat complet de pompieri după câteva ore.

Autoritățile au arestat trei muncitori pentru neglijență în omiterea obligației de a ajuta minorul. Pe lângă cei trei suspecți, polițiștii mai cercetează cel puțin alți patru bărbați. Diverse știri locale și opinia publică subliniază că au existat motive rasiste în indiferența angajaților față de suferința și moartea ulterioară a Olgăi.

 

„Rușine societății”

 

Între timp, zeci de cetățeni s-au adunat în weekend în fața scenei tragediei pentru a cere dreptate. Mai multe persoane au manifestat în fața fabricii Keratsini. Printre altele, au scandat „Rușine societății”, relatează presa locală.

O prezentatoare de la Star News chiar a izbucnit în lacrimi în timp ce raporta incidentul când a văzut înregistrarea îngrozitoare.

„Nu știu ce să spun”, a precizat Mara Zaharea.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel