Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Google, top al celor mai populare căutări pe care le-au făcut românii în 2022
WhatsApp
Motorul de căutare Google a întocmit un top al celor mai populare căutări pe care le-au făcut românii anul acesta.

Ucraina este cuvântul cel mai des căutat, iar în top găsim şi alte cuvinte care au legătură cu războiul din proximitate.

În top 10 se mai află cuvinte precum Rusia pe locul 4 şi Putin pe locul 8, războiul din vecinătatea ţării noastre fiind un subiect de interes. Pe locul 2 se află cuvântul recensământ, iar specialiştii Google sunt de părere că organizarea, în premieră pentru România, a unei autorecenzări online clasează acest cuvânt atât de sus în topul căutărilor. Pe locul 3 se află Regina Elisabeta, cel mai longeviv monarh din istorie, care a murit pe data de 8 septembrie.

În top 10 se mai află cuvinte precum Eurovision şi schimbări climatice. La capitolul "Ce este", Google ne spune că românii au fost interesaţi de ce este roxadustat, substanţa cu care a fost depistată pozitiv Simona Halep, dar şi ce este legea marţială, după ce preşedintele Zelenski a instituit această lege în Ucraina.

Google, top al celor mai populare căutări pe care le-au făcut românii în 2022

 

Printre altele, în top 10 românii au mai fost curioşi ce este NATO sau Spaţiul Schengen. În topul personalităţilor, cele mai frecvente căutări sunt Florin Salam, Vladimir Putin şi David Popovici, potrivit Rador.

În 2021, în topul celor mai populare căutări pe Google, în România, s-au aflat trei subiecte legate de vaccinare - Certificatul verde, Loteria vaccinării şi programarea pentru vaccinare, dar şi detalii despre Campionatul European de Fotbal, programat pentru 2020 şi amânat pentru 2021.

De asemenea, românii au fost interesaţi să afle informaţii despre iPhone, dar şi despre serialul 'fenomen' Squid Game, despre jucătoarea de tenis Emma Răducanu sau despre actriţa şi vedeta de televiziune Alexandra Dinu, precum şi despre moartea cântăreţului de muzică populară Petrică Mâţu Stoian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel