Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Giorgia Meloni privatizează poșta italiană 
WhatsApp
Guvernul Meloni va privatiza poșta italiană. 

Vânzarea unei părți din participația publică a statului italian va avea loc numai atunci când există condițiile de „maximizare” a valorii pentru stat, spune ministrul Economiei Giancarlo Giorgetti.

Acesta a declarat într-o audiere în fața comisiilor mixte ale Camerei și Senatului despre procesul început în urmă cu două luni cu decretul primului-ministrul aprobat de Consiliul de Miniștri și aflat acum în examinare de către Parlament.

Acesta susține operațiunea guvernului de a vinde 49% din acțiuni. 

„Am citit aprecierile, le evaluăm și vom încerca să dăm un răspuns”, dar fără să facem vreun pas înapoi: „ne propunem să mergem înainte cu ce am început” pentru că o considerăm „o operațiune de raționalizare a sistemului”, explică acesta. 

Statul italian ar putea rămâne cu minimum 35%

 

Giorgetti identifică o valoare minimă (35%) a participării statului, care deține astăzi un total de 64 din acțiuni. 

În primele faze „guvernul ar putea chiar să se oprească la 51%”, considerat „un procent satisfăcător". Asta s-ar traduce prin vânzarea a aproximativ 13% pentru un venit de aproape 2 miliarde de euro.

Resursele obținute vor depinde de valoarea acțiunii: dacă s-ar vinde întregul 29% deținut de MEF, valoarea pe baza datelor de piață disponibile „s-ar putea ridica la aproximativ 4,4 miliarde”, spune Giorgetti, subliniind însă că totul va depinde de momentul vânzării. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel