Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Giorgia Meloni, posibilul viitor premier al Italiei: "Citesc numai prostii despre mine, că voi scoate Italia din UE"
WhatsApp
Fascismul aparţine istoriei, a declarat miercuri Giorgia Meloni, lidera partidului de extremă dreapta italian Fratelli d'Italia (FDI), aflat în fruntea intenţiilor de vot înaintea alegerilor legislative din septembrie, a consemnat AFP, menţionând că este vorba de un mesaj menit să liniştească opinia publică internaţională.

"Cu zeci de ani în urmă, dreapta italiană a retrogradat fascismul în istorie, condamnând fără echivoc desfiinţarea democraţiei şi infamele legi anti-evreieşti", a spus ea într-un videoclip înregistrat în engleză, franceză şi spaniolă.

"De câteva zile, citesc articole în presa internaţională despre viitoarele alegeri care vor da Italiei un nou guvern, în care sunt descrisă ca un pericol pentru democraţie, pentru stabilitatea italiană, europeană şi internaţională", a observat Giorgia Meloni (45 de ani).

"Am citit că victoria Fratelli d'Italia la alegerile din septembrie ar duce la dezastru, la un viraj autoritar, la ieşirea Italiei din euro şi alte asemenea prostii", a denunţat ea.

Giorgia Meloni şi partidul ei, înfiinţat în 2012, sunt "moştenitorii" Mişcării Sociale Italiene (MSI), partid neofascist creat după cel de-al doilea război mondial. Preluată de la MSI, emblema FDI este flacăra tricoloră verde-alb-roşu, cu un design strict identic cu cel al fostului Front Naţional din Franţa, menţionează AFP.

Partidul lui Meloni, pe primul loc în sondajele care vizează alegerile anticipate din ItaliaFDI a creat o alianţă electorală cu Forza Italia, partidul lui Silvio Berlusconi, şi cu Liga, anti-imigraţie, a lui Matteo Salvini. În conformitate cu termenii acestui acord, liderul partidului care obţine cele mai multe voturi va desemna următorul şef al guvernului italian, iar Giorgia Meloni a confirmat săptămâna aceasta că respectivul post este într-adevăr obiectivul său.

"Ideea noastră de Europa este aceea de entitate politică capabilă să reprezinte o valoare adăugată reală pentru cetăţenii săi, cu mai puţină birocraţie şi mai multă capacitate de influenţă în probleme majore", a mai spus Giorgia Meloni.

Principalii săi aliaţi în Europa sunt partidul de extremă dreapta spaniol Vox şi Lege şi Justiţie (PiS), din Polonia, care împreună cu FDI formează grupul Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni (CRE) din cadrul Parlamentului European, relatează Agerpres. 

 

Meloni nu mai vrea ca Italia să primească imigranți din Africa și a propus ca navele să nu mai fie primite

 

G Ad:

Ambarcaţiunile care pleacă de pe coastele din nordul Africii transportând migranţi trebuie să fie blocate pe mare, a susţinut luni lidera partidului populist Fratelli d'Italia, Giorgia Meloni, potrivit DPA.

''Cea mai bună soluţie la această problemă este de a împiedica plecările şi nu sosirile. O blocadă asupra plecărilor ar fi mai eficientă'', a spus Meloni într-un interviu pentru postul de radio RTL 102,5.

Fratelli d'Italia, formaţiune naţionalistă eurosceptică, conduce în sondaje de câteva săptămâni cu aproximativ 24%. Aliaţii săi, Forza Italia (partid condus de Silvio Berlusconi) şi Liga, condusă de Matteo Salvini, sunt creditaţi cu 7%, respectiv 12% din intenţiile de vot.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp

TOP CELE MAI CITITE STIRI

Știri Vezi toate articolele
Crossuri parteneri
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Crossuri parteneri
DCNews.ro
07 oct 2022, 13:14
DCMedical.ro
06 oct 2022, 22:54
DCBusiness.ro
07 oct 2022, 15:09
DefenseRomania.ro
30 sep 2022, 19:35
DCBusiness.ro
07 oct 2022, 15:09
DefenseRomania.ro
30 sep 2022, 19:35
DCNews.ro
07 oct 2022, 13:14
DCMedical.ro
06 oct 2022, 22:54
Spectacola.ro
07 oct 2022, 12:25
Spectacola.ro
07 oct 2022, 12:25
RadioDCNews.ro
07 oct 2022, 13:44
RadioDCNews.ro
07 oct 2022, 13:44
Astrosens.ro
04 oct 2022, 22:58
Astrosens.ro
04 oct 2022, 22:58