Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Gică Hagi a refuzat să devina selecționerul naționalei: "Cea mai dificilă decizie din carieră"
WhatsApp
Antrenorul echipei Farul Constanţa, Gică Hagi, a anunțat luni, într-un comunicat de presă, că a refuzat propunerea de a deveni antrenorul echipei naționale a României. 
Gică Hagi a refuzat să devina selecționerul naționalei: "Cea mai dificilă decizie din carieră" / Sursă: Facebook - Gheorghe Hagi

Decizia lui Hagi a venit ca o surpriză pentru mulți, având în vedere că fostul mare fotbalist a fost prima opțiune pentru acest post, desemnat de Comisia Tehnică a Federației Române de Fotbal (FRF).

„A fost cu siguranță una din cele mai dificile decizii pe care le-am luat în întreaga carieră”, a explicat Hagi.

„Dragi suporteri români, în urma discuțiilor din ultima perioadă, cu privire la dorința Federației Române de Fotbal de a fi noul selecționer al României, doresc să precizez următoarele:

Am analizat în ultimele zile această posibilitate, pentru că, pe de-o parte, trebuiau îndeplinite anumite condiții ale F.R.F, iar pe de altă parte există proiectul pe care l-am început la Farul Constanța în urmă cu trei ani, unde îmi doresc să construim un club puternic. Din acest motiv am decis că nu pot accepta, în acest moment, propunerea Federației Române de Fotbal de a fi selecționerul echipei naționale.

A fost cu siguranță una din cele mai dificile decizii pe care le-am luat în întreaga carieră, pentru că naționala României reprezintă visul oricărui tehnician român. Mulțumesc tuturor celor care mi-au fost alături în aceste zile. Hai, România!”, a transmis Gheorghe Hagi, într-un comunicat de presă.

 

Adrian Mutu este a doua variantă pentru preluarea conducerii echipei naționale

 

Decizia lui Hagi de a refuza oferta vine în contextul în care, după încheierea colaborării cu Edward Iordănescu, FRF a căutat rapid un nou selecționer. Iordănescu, care a preluat conducerea echipei naționale la începutul anului 2022, nu a reușit să ajungă la o înțelegere pentru prelungirea contractului, care expira la finalul lunii iulie. În mandatul său, echipa națională a înregistrat, în 28 de partide, 10 victorii, 10 rezultate de egalitate și opt înfrângeri.

Refuzul lui Hagi obligă FRF să-și reorienteze atenția către alte opțiuni pentru postul de selecționer. În acest sens, Adrian Mutu este considerat următorul favorit pentru a prelua conducerea echipei naționale. Negocierile cu Mutu vor începe în curând, iar noul selecționer va trebui să se pregătească rapid pentru prima partidă din Liga Națiunilor împotriva Kosovo, programată la începutul lunii septembrie.

 

Hagi rămâne dedicat echipei sale, Farul Constanța

 

Gică Hagi, cunoscut pentru cariera sa de excepție atât ca jucător, cât și ca antrenor, a fost întotdeauna văzut ca o soluție ideală pentru banca tehnică a naționalei. Cu toate acestea, proiectul ambițios pe care l-a inițiat la Farul Constanța a fost un factor decisiv în refuzul său. În cei trei ani de când este la conducerea echipei, Hagi a reușit să construiască un club competitiv, dedicat dezvoltării tinerilor jucători și performanței pe termen lung.

Refuzul lui Hagi de a prelua echipa națională subliniază angajamentul său față de proiectul Farul Constanța și dorința de a continua să contribuie la dezvoltarea fotbalului românesc la nivel de club. Suporterii și oficialii FRF rămân însă cu speranța că, într-o zi, Hagi va fi dispus să își aducă expertiza și la cârma echipei naționale.

Până atunci, toată atenția se îndreaptă spre Adrian Mutu și capacitatea acestuia de a prelua responsabilitățile de selecționer, într-un moment crucial pentru echipa națională. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
DCSport.ro
24 oct 2024, 21:58
Sport Vezi toate articolele
pixel