Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Gianluca Vialli a murit. Fostul mare internațional italian a murit după o luptă grea cu cancerul
WhatsApp
Gianluca Vialli, fostul mare atacant al „Squadrei Azzurra” și al al echipelor Cremonese, Sampdoria, Juventus și Chelsea, în vârstă de 58 de ani, a murit după o luptă cu cancerul pancreatic.
Gianluca Vialli a murit. Fostul mare internațional italian a murit după o luptă grea cu cancerul

După Sinisa Mihajlovic și Pelé pleacă un alt mare fotbalist. Născut la Cremona pe 9 iulie 1964, avea 58 de ani și se lupta cu cancerul pancreatic din 2017. Vestea morții sale a sosit în această dimineață, la scurt timp după ora 10. Vialli a fost internat la Londra, unde a murit.

Familia lui Vialli a confirmat decesul fostului campion. „Cu o tristețe incomensurabilă anunțăm trecerea în neființă a lui Gianluca Vialli. Acesta a decedat aseară după cinci ani de boală cu care a luptat cu curaj și demnitate. Mulțumim celor mulți care l-au susținut de-a lungul anilor cu afecțiune. Memoria și exemplul Lui vor rămâne veșnic în inimile noastre”. Vialli lasă în urmă două fiice, Olivia și Sofia, și soția sa Cathryn White-Cooper. S-a cunoscut cu ea la Londra pe vremea când era la Chelsea, un fost model sud-african care a devenit designer de interior cotat.

 

Ultimul mesaj al lui Vialli


Pe 14 decembrie, fostul atacant al echipei naționale și-a părăsit rolul de șef al delegației azzurrilor cu un mesaj: „La finalul unei `negocieri` lungi și dificile cu minunata mea echipă de oncologi, am decis să suspend, sper că temporar, angajamentele mele profesionale prezente și viitoare. Scopul este să folosesc toate energiile psiho-fizice pentru a-mi ajuta corpul să depășească această fază a bolii, astfel încât să pot face față cât mai curând posibil noilor aventuri și să le împărtășesc cu voi toți. Vă îmbrățișez”.

Din păcate, lupta lui Vialli cu boala a fost pierdută.

Gianluca Vialli a fost asistentul selecționerului Roberto Mancini la naționala Italiei, iar în 2020, „Squadra Azzurra” a cucerit, alături de acest tandem, Campionatul European.

De-a lungul carierei, Vialli a cucerit 15 trofee alături de Chelsea, Juventus și Sampdoria. Italianul a marcat 80 de goluri în 88 de meciuri jucate pentru formația din Londra, între anii 1996 și 1999. Mai târziu, a preluat cu banca tehnică a lui Chelsea, echipă unde a fost coechipierul și antrenorul lui Dan Petrescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sport Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel