Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Gest impresionant până la lacrimi. Doi români au donat o parte din mâncarea de la botez unor familii nevoiașe din Italia: „Am vrut să le oferim un sprijin”
WhatsApp
Un cuplu de români a impresionat până la lacrimi mai multe familii de italieni, care se luptă cu costurile mari ale traiului din ziua de azi. Proapseții părinți au donat o parte din mâncarea de la botezul copiilor, nevoiașilor.
Gest impresionant până la lacrimi. Doi români au donat o parte din mâncarea de la botez unor familii nevoiașe din Italia: „Am vrut să le oferim un sprijin” / Foto: Unsplash

O parte din prânzul și cina de la botezul unui cuplu de români, originari din Botoșani, dar stabiliți în Italia, au fost donate către familii aflate în dificultate financiară, într-un gest generos de solidaritate.

Mai exact, mai multe persoane din Osimo și din Ancona, care nu au posibilitatea de a-și asigura cumpărăturile zilnice de alimente, au primit o parte din mâncarea folosită pentru a sărbători sosirea celor doi bebeluși a românilor, Matteo și Patrick.

Pentru a realiza această donație, familiile au contactat City Angels, o organizație de voluntari din Ancona, și asociația Foodbusters, responsabilă cu colectarea alimentelor în regiunea Marche.

Vezi și: Român mutilat pe viață: mâinile sale au fost retezate, după ce se suspectează că o bombă ar fi explodat în podul casei în care locuia în Italia

 

Românii au donat în jur de zece kilograme de mâncare 

 

O parte din prânzul și cina de botez ale lui Matteo și Patrick care a avut loc la Giuggiola di Camerano, a fost oferit celor de la Foodbusters, care l-au preluat de la restaurant pentru a-l distribui prin intermediul City Angels, coordonați de Patrizia Guerra.

În total, aproape zece kilograme de mâncare au fost recuperate, inclusiv feluri principale, garnituri de legume, carne și mâncare prăjită. Cantitățile au fost împărțite în tăvițe și pregătite pentru a fi livrate familiilor nevoiașe. Prin intermediul voluntarilor de la City Angels, mâncarea a fost livrată acestor familii în nevoie.

Pe lângă donația de alimente, botoșăneni a distribuit și carduri de alimente achiziționate cu încasările unui turneu de burraco organizat în aprilie. Aceste carduri au permis familiilor nevoiașe să-și cumpere alimentele necesare.

 

„Am vrut să le oferim un sprijin”

 

Românii s-au alăturat acestei donații datorită implicării mătușii copiilor în această activitate.

"Am făcut același lucru și la nunta mea din octombrie. Am dorit să îi ajut pe cei nevoiași și să le oferim un sprijin în momente dificile", spune Daniela G., în vârstă de 38 de ani, din România, conform presei italiene.

Această inițiativă solidară a adus bucurie și speranță în viețile familiilor aflate în dificultate financiară, demonstrând că gesturile mici pot face o mare diferență în comunitate.

 

-------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG    

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N    

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel