Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Germania. Un român, deghizat în leu, prins după ce a furat un scuter și mai multe sticle
WhatsApp
Poliția a verificat un bărbat îmbrăcat în leu, care era pe un scuter electric . Oamenii legii au constata că acesta a fost furat în Gara Centrală din Munchen. Românul a ajuns direct în arest.

Vinerea trecută, 27 mai, a avut loc o operațiune neobișnuită la Gara Centrală din München. Potrivit Poliției Federale, un român îmbrăcat în leu conducea un scuter electric pe peron. În bagajele sale: alcool în valoare de aproximativ 550 de euro.

La ora 10.50, bărbatul în costum de leu a atras atenția polițiștilor. În timpul controlului ulterior, românul s-a comportat în mod vizibil și a fost dus la secția de poliție. El nu a oferit nicio informație despre proveniența vehiculului său și nici despre un pachet care era atașat la scuter.

"Leul" român fură alcool și un e-scooter


Ofițerii au deschis pachetul și au descoperit șase sticle de vodcă de 1,75 litri și patru sticle de Aperol în valoare de aproximativ 550 de euro. În urma cercetărilor, polițiștii au ajuns la proprietarul scuterului, care a declarat că acesta îi fusese furat cu o zi înainte, împreună cu pachetul atașat. Proprietarul, un bărbat de 30 de ani din München, lucrează ca ospătar într-un club din orașul vechi. Tot acolo își parcase și scuterul.

O consultare cu operatorul clubului a confirmat pierderea băuturii alcoolice. Valoarea bunurilor furate este de aproximativ 1.200 de euro. Procurorul de caz a decis să îl aducă pe bărbatul de 31 de ani în fața magistratului.

Motivul pentru care bărbatul era deghizat, precum și originea costumului, nu au putut fi clarificate până în prezent. Anchete suplimentare sunt în curs de desfășurare la sediul poliției din München.

Germania. Poliția a demarat controale ample pe autostrăzi: român, trimis de la volan direct la închisoare

 

Doi români care erau căutați de poliție în Germania au fost depistați în urma unor controale de frontieră efectuate pe A3, la granița cu Austria. 

În ultimele zile, polițiștii germani au demarat o serie de controale de frontieră pe autostrada A3, la granița cu Austria. Astfel, oamenii legii au depistat doi cetățeni români, ambii căutați de autoritățile judiciare. Unul dintre ei a ajuns la închisoare.

Potrivit unui comunicat al poliției, agenții federali au verificat vineri, 27 mai, la punctul de frontieră de lângă Kiefersfelden, datele personale ale unui român. Agenții au descoperit că bărbatul avea emis pe numele său un mandat de arestare de la Parchetul Nürnberg. Bărbatul, în vârstă de 49 de ani, fusese condamnat la 8 ani și 6 luni de închisoare în 1999 de către Tribunalul districtual Nürnberg-Fürth pentru tâlhărie calificată, vătămare corporală și furt.

După ce a ispășit o parte din pedeapsă, a fost expulzat în România, însă avea interdicție de a mai intra în Germania. Din cauza întoarcerii sale în Germania, acum trebuie să ispășească restul pedepsei, adică 499 de zile de închisoare. Bărbatul a fost transportat la penitenciarul din Bernau.

Un alt român a scăpat de închisoare după ce a plătit o amendă de aproape 2.000 euro

 

În timpul acțiunii pe A93, un alt român a fost oprit și verificat. De această dată, românul a reușit să evite să meargă la închisoare. Oamenii legii au constatat că bărbatul avea emis pe numele său un mandat de arestare pentru neplata unei amenzi.

Românul, în vârstă de 41 de ani, fusese condamnat la o amendă de aproximativ 1.900 de euro, plus costuri judiciare, pentru evaziune fiscală.

Bărbatul a putut evita detenția achitând integral amenda la fața locului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel