Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Germania. Tot mai mulți moldoveni vor azil politic. Guvernul de la Berlin le-a închis ușa
WhatsApp
A explodat numărul moldovenilor care  cer azil politic în Germania,  după ce la Chișinău s-a instalat o guvernare  pro-occidentală. Autoritățile de la Berlin spun că este un abuz și au decis sistarea plăților către solicitanți.
Anglia recunoaște certificatele Covid din Moldova

Germania a respins toate cererile de azil politic venite din partea moldovenilor. Numărul celor care caută „refugiu” în acest stat a crescut simțitor în ultimele trei luni. Potrivit ultimului raport al Guvernului de la Berlin în luna septembrie erau 431 de cereri din partea moldovenilor, îngrijorați de situația politică. Ei cer protecție în Germania din cauza guvernării pro-occidentale, relatează infomigrants.net

Demnitarii germani spun că este, totuși, un abuz și nu a fost aprobată nicio cerere. Mai mult decât atât, ei cred că la baza solicitărilor de azil din Chișinău sunt doar motive de ordin financiar.

„Restricţionarea plăţilor ar putea reduce posibilităţile de abuzare a sistemului, acesta fiind conceput pentru persoanele care într-adevăr au nevoie de azil. Se constată că sporirea bruscă a solicitanţilor de azil din Moldova vine în contextul unui nou guvern pro-occidental format în iunie. Deocamdată, nu este clar dacă schimbarea direcţiei politice a ţării are vreo influenţă concretă asupra acestor evoluţii”, se precizează într-o scrisoare a parlamentarului Helmut Teichmann's, citată de sursa menționată.

În ultima perioadă, tot mai mulți tineri din Moldova s-au exprimat, inclusiv pe rețelele de socializare, că nu au posibilități de dezvoltare în țara lor natală.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel