Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Germania. Zece români, prinși cu marfă furată de peste 100.000 de euro în dube
WhatsApp
Polițiștii din Waidhaus, districtul Neustadt an der Waldnaab, landul Bavaria din Germania, au reținut zece români pe autostrada A6. Opriți pentru controalele de rutină, aceștia nu au putut justifica proveniența mai multor bunuri găsite în vehiculele lor.
Germania. Zece români, prinși cu marfă furată de peste 100.000 de euro în dube

Potrivit Poliției, pe 10 iunie, în jurul orei locale 23:00, anchetatorii au verificat un Fiat Ducato cu înmatriculare românești într-o parcare de pe A6, lângă Pleystein, chiar înainte de granița cu Cehia. Un român, în vârstă de 39 de ani, călătorea singur în vehiculul încărcat complet.

Examinarea amănunțită a încărcăturii a fost efectuată apoi în sala de percheziții a Inspectoratului Poliției de Frontieră. „Au fost găsite un număr mare de unelte de grădină în ambalajul lor original, mai multe role de sârmă de cupru, unelte de marcă la prețuri ridicate și unelte de construcție. Au fost peste o sută de articole în total. Românul nu a putut face nicio dovadă de proprietate. Cu toate acestea, din moment ce pe unele cutii erau autocolante ale companiei, s-a putut afla, prin investigații ample, că bunurile au fost furate din zona Augsburg”, transmite Poliția.

O româncă s-a trezit că este acuzată de fraude comise în Germania. Ștefania susţine că i s-a furat identitatea

Este vorba despre o spargere la o firmă în care au fost furate dispozitivele ambalate inițial, un caz deosebit de grav de furt de pe un șantier și spargere de containere de construcții. Bunurile furate confiscate sunt estimate la aproximativ 70.000 de euro. Investigații ulterioare sunt efectuate de către Inspectoratul de poliție penală din Dillingen. Suspectul român a fost apoi arestat.

 

Nouă români, prinși cu bunuri furate de 25.000 euro

 

În data de 13 iunie, în jurul orei locale 09:45, un ansamblu de vehicule românesc format dintr-o dubă și o remorcă a fost inspectat de către Schleierfahner pe A6 lângă Vohenstrauß. În vehicul se aflau nouă cetățeni români care au spus că se îndreptau spre România.

La control au fost găsite nouă biciclete, 26 de telefoane mobile, mai multe mașini-unelte și un laptop. S-a dovedit imediat că au fost furate în zona Köln. De asemenea, mai multe dintre telefoanele mobile găsite au fost raportate ca furate. Laptopul a fost și el furat cu două zile mai devreme. Valoarea bunurilor confiscate este de aproximativ 25.000 de euro.

Germania. Doi români, morți la o petrecere privată

Majoritatea românilor din vehicule au fost raportați în trecut pentru infracțiuni similare. În această împrejurare și pentru că persoanele nu au putut face dovada dreptului de proprietate, există suspiciunea că și celelalte bunuri sunt furate.

Poliția criminală din Weiden a preluat ancheta asupra suspectului de furt în bandă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel