Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Germania. Român, căutat prin toată Europa, prins în gara feroviară din Erfurt. Bărbatul a încercat să înșele vigilența polițiștilor
WhatsApp
Inspectoratul Federal de Poliție din Erfurt a fost informat, duminică, de faptul că un bărbat, care se afla în gara feroviară părea dezorientat. La fața locului a ajuns o patrulă, care l-a găsit pe bărbat.
Germania. Român, căutat prin toată Europa, prins în gara feroviară din Erfurt

Ofițerii poliției federale de la gara l-au controlat pe bărbatul care nu vorbea limba germană. Acesta a prezentat un act de identitate românesc. Agenții federali au examinat cu atenție actul și au constatat că acesta este fals.

La birou a devenit rapid clar de ce românul încercase să-și ascundă identitatea. Bărbatul era căutat, prin mandat de arestare internațional, de către autoritățile din România, fiind acuzat că a condus, de mai multe ori, fără permis de conducere. 

Prin urmare, românul a fost reținut, urmând să fie extrădat, scrie tag24.de.  Până la extrădare, românul se află acum într-o închisoare din Turingia.

 

Autocar cu români în drum spre Italia, blocat în Germania: Călătoria unui conațional s-a terminat în închisoare

 

În timpul controalelor la frontieră pe A93, lângă Kiefersfelden, Poliția Federală Rosenheim a arestat, la început lunii noiembrie,  mai mulți bărbați, care erau dați în urmărire. Printre aceștia se afla și un cetățean român, a cărui călătorie s-a încheiat în penitenciarul Bernau. În plus, românul nu doar că trebuie să execute o pedeapsă de șase luni de închisoare, ci trebuie și să răspundă acum pentru evaziune fiscală.

Poliția federală oprit un autocar care se îndrepta spre Italia. Când au verificat pasagerii autocarului, agenții au depistat un bărbat român, pe numele căruia fusese emis, de Parchetul din Berlin, un ordin de pedeapsă cu închisoarea.

Bărbatul fusese condamnat, în anul 2014, la doi ani și patru luni de închisoare pentru tâlhărie. Românul, în vârstă de 46 de ani, executase o parte din pedeapsă, apoi a părăsit Germania, scrie wasserburger-stimme.de.

Acum, la întoarcerea sa în Germania, românul va trebui să mai execute 173 de zile de închisoare. În timpul percheziției bagajelor românului, ofițerii au descoperit și în jur de 1.600 de țigarete nedeclarate, care erau ascunse în valiza care avea fund fals. Din cauza suspiciunii de încălcare a codului fiscal și de evaziune fiscală, biroul vamal principal din Rosenheim a demarat o anchetă împotriva românului.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel