Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Germania renunţă la vaccinarea obligatorie pe fondul lipsei de susţinere
WhatsApp
Promotorii implementării în Germania a vaccinării obligatorii împotriva COVID-19 de la vârsta de 18 ani, inclusiv ministrul Sănătăţii, Karl Lauterbach, au renunţat la prezentarea acestei iniţiative în faţa Bundestagului (Camera inferioară a Parlamentului) din cauza lipsei de susţinere majoritară, informează luni EFE.

Această propunere a fost una dintre cele care urmau să fie supuse la vot joia următoare în faţa Bundestagului şi a fost susţinută de social-democraţi şi de Partidul Verzilor, parteneri în coaliţia cancelarului Olaf Scholz, dar nu şi de liberali, aflaţi de asemenea în alianţa guvernamentală.

O altă propunere ar putea avea, însă, şanse de reuşită, prezentată de asemenea de deputaţii coaliţiei şi de o parte a opoziţiei conservatoare, în favoarea vaccinării obligatorii pentru persoanele peste 50 de ani.

Iniţiativa în favoarea vaccinării obligatorii a fost susţinută iniţial de cancelarul Scholz, la sfârşitul anului trecut, deşi la vremea respectivă s-a anunţat că nu va fi prezentată ca proiect de lege din partea coaliţiei.

Germania renunţă la vaccinarea obligatorie pe fondul lipsei de susţinere



Germania a ridicat la sfârşitul săptămânii trecute restricţiile impuse în timpul pandemiei COVID-19.

Obligativitatea purtării măştii de protecţie în transportul public şi în clădirile publice este în general menţinută, însă regulile au fost relaxate în cazul magazinelor neesenţiale, a restaurantelor sau cinematografelor, cu criterii diferite în funcţie de autorităţile fiecărui land.

Institutul de virusologie Robert Koch (RKI) a indicat că vârful celui de-al şaselea val de COVID-19 s-a încheiat. Incidenţa săptămânală la 100.000 de locuitori a fost luni de 1.424,6 cazuri, cu un total de 41.129 de noi cazuri de infectare în 24 de ore.

Rata cetăţenilor care au primit schema completă de vaccinare este de 76,0%, în timp ce 58,8% au primit şi doza de rapel, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel