Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Germania: Profesori denunțați de elevi. Critici majore
WhatsApp
Formaţiunea germană AfD este aspru criticată pentru faptul că-i încurajează pe copii să-şi denunţe profesorii.

Un plan al mişcării populiste de extremă dreapta Alternativa pentru Germania (AfD) de a deschide portaluri online pe care elevii îşi pot denunţa profesorii pentru că au făcut comentarii partizane a provocat marţi un val de critici în Germania, relatează dpa.

'Ei organizează pur şi simplu denunţuri - este una dintre cărămizile care stau la baza totalitarismului', a declarat, la Stuttgart, Winfried Kretschmann, premierul landului german Baden-Wuerttemberg. Portalul AfD, care este deja funcţional în cadrul site-ului AfD pentru organizaţia din Hamburg, ar urma să le permită copiilor şi părinţilor să depună plângeri dacă ei consideră că profesorii lor nu şi-au respectat datoria de a rămâne neutri din punct de vedere politic.

Media locale au relatat marţi că partidul de extremă dreapta, care a câştigat anul trecut locuri în parlament cu o platformă anti-imigranţi şi anti-establishment, intenţionează să extindă portalul pentru alte nouă landuri. Sindicatul german al educaţiei (GEW) şi Deutscher Lehrerverband, cel mai mare sindicat german al profesorilor, şi-au exprimat opoziţia faţă de acest plan.

Parlamentarul AfD Bernd Baumann, un membru al grupului parlamentar al formaţiunii, a respins criticile, afirmând că portalul online 'nu are nimic de a face cu denunţul'. Germanii sunt sensibili la practicile de furnizare de informaţii privind alte persoane, după ce au trăit sub regimuri care au încurajat denunţurile, atât în timpul Germaniei naziste, cât şi în perioada Republicii Democrate Germane, notează DPA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel