Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Germania. Prelatul Kossen, avocatul muncitorilor români, exploataţi: "A plânge de mila industriei cărnii nu are sens"
WhatsApp
Cazuri de infectări cu noul coronavirus, condiţii mizerabile de lucru pentru muncitorii români şi nu numai sunt unele dintre motivele pentru care prelatul catolic german Peter Kossen s-a ridicat împotriva concernelor, în calitate de apărător al muncitorilor străini.  
preatul_kossen_germania

Prelatul Kossen, de 52 de ani a demonstrat în faţa porţii de intrare a concernului "Westfleisch" din oraşul Coesfeld din apropiere de Münster, landul Renania de Nord-Westfalia. De multă vreme Kossen denunţă exploatarea muncitorilor şi condiţiile de muncă asemănătoare sclaviei din abatoarele germane, scrie dw.com.

Pentru implicarea sa în favoarea celor slabi, premierul landului Renania de Nord-Westfalia, Armin Laschet, i-a decernat prelatului Ordinul de Merit al landului duminica trecută.

„S-au luat probabil unele măsuri de siguranţă pentru a împiedica un nou lockdown, care a existat în mai multe capacităţi de producţie. Este desigur catastrofal când un abator este închis săptămâni în şir. De asemenea, se pare că muncitorii sunt testaţi în mod regulat. Dar industria cărnii se plânge că în curând nu se va mai putea susţine din punct de vedere economic. Mie asta mi se pare de-a dreptul un non-sens. Situaţia locativă a muncitorilor se schimbă în bine foarte încet. Ceea ce a fost lăsat ani în şir să funcţioneze şi a fost folosit intenţionat pentru explozia chiriilor şi exploatare, nu poate fi schimbat foarte rapid. Nu se găsesc uşor locuinţe care să merite această denumire şi care să respecte demnitatea fiinţei umane. Unele lucruri au început să se mişte dar, după părerea mea, situaţia muncitorilor est-europeni din industria cărnii sau din legumicultură nu s-a schimbat prea mult în bine“, spune, într-un interviu, acordat dw.com, Prelatul Kossen.

„Într-un abator reduc numărul de muncitori din Europa de Est şi cresc numărul angajaţilor proprii. Dar în alte abatoare şi capacităţi de producţie, care aparţin aceluiaşi concern, au loc aceleaşi practici brutale de până acum. Ce spun acum este valabil pentru mai multe concerne, nu doar unul singur. Aceste declaraţii de auto-obligaţie nu sunt expresia omeniei sau a unei schimbări de mentalitate. Ele au rol de frunză de viţă-de-vie, de paravan, pentru a linişti opinia publică şi decidenţii politici. Dar în dos lucrurile continuă ca până acum. Concernele încearcă doar să împiedice adoptarea de noi legi, defavorabile lor. Dar este acut nevoie de reglementări noi cu putere de lege“, mai spune prelatul.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
pixel