Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Germania. Nouă persoane, între care și români, rănite la Oktoberfest, după ce două roller coastere s-au ciocnit
WhatsApp
Nouă persoane au fost rănite ușor într-un accident de roller coaster la Oktoberfest din Munchen, sâmbătă seara. Două vagoane ale montagne russe s-au ciocnit. Cauza accidentului este încă neclară - la fel ca și momentul în care montagne russe va putea funcționa din nou.

Sâmbătă seara târziu, mai multe persoane au fost rănite ușor într-un accident de roller coaster la Oktoberfest din Munchen. Potrivit managerului roller coaster-ului acoperit "Höllenblitz", două vagoane s-au ciocnit la viteză redusă.

Între cei nouă răniți s-au fat șiromâni, potrivit Antena 3 - CNN, care a primit mai multe imagini din timpul impactului ed la cei implicați. 

În imaginile primite pe Fii Observator se observă primele momente după coliziunea celor două vagoane. Într-unul dintre ele se afla şi mai mulţi români care au scăpat cu răni uşoare. Fiecare dintre trenuri era ocupat de aproximativ 30 de persoane, spun autorităţile. Mai mult, rollercoaster-ul a fost închis temporar.

În urmă cu patru ani, o tânără româncă a murit, lovită de caruselul de la Oktoberfst, în Postdam. Românca avea 29 de ani, iar Grigore, iubitul ei, n-a mai putut face nimic să o salveze. Cei doi munceau în parcul de distracţii în care a avut loc tragedia. Vezi mai multe AICI: Germania. Autoritățile au făcut publică identitatea ROMÂNCEI, lovită MORTAL de un CARUSEL. Andrada s-a stins sub ochii iubitului

Două vagoane de roller coaster s-au ciocnit

 

Potrivit primelor constatări, un vagon s-a rostogolit înapoi împotriva vagonului din spatele său. Fiecare dintre trenuri transporta aproximativ 30 de persoane. Potrivit poliției, nouă persoane au fost rănite ușor - acestea au fost tratate în regim ambulatoriu în incinta Oktoberfest. Potrivit directorului de operațiuni al Aicher Ambulanz, Michel Belcijan, acestea au suferit în principal vânătăi. Contrar informațiilor inițiale, niciuna dintre persoane nu a fost nevoită să meargă la spital pentru clarificări.

Încă nu este clar cum s-a produs incidentul. Directorul general al "Höllenblitz", Wilhelm Ottens, presupune o defecțiune tehnică. "A existat o ușoară coliziune a celor două trenuri, toate persoanele au coborât independent", a declarat Ottens duminică pentru Deutsche Presse-Agentur. Toate persoanele au fost asigurate cu centuri de siguranță, a adăugat el.

Montagne russe evacuate

 

Un alt carusel s-a confruntat, de asemenea, cu probleme tehnice la începutul Oktoberfest. O mașină a rămas pur și simplu blocată la jumătatea traseului "Olympia Looping". Pasagerii nu s-au putut întoarce prin cele cinci bucle, ci au fost nevoiți să coboare pe scări.

Șeful Wiesn, Clemens Baumgärtner (CSU), a vorbit duminică la BR24 despre o "mică poveste" și a promis o examinare amănunțită. "Acest lucru nu trebuie să se întâmple, așa că acum vom face ca această cursă să fie examinată foarte atent până când cursa va funcționa din nou. TÜV-ul o va aproba sau nu atunci. Aceasta a fost o adevărată excepție și așa va rămâne", a declarat Baumgärtner.

La fel ca toate atracțiile de la Oktoberfest, atracția a fost inspectată amănunțit de TÜV (Asociația germană de inspecție tehnică) înainte de a fi pusă în funcțiune. Wilhelm Ottens a declarat duminică dimineața că se încearcă repararea defecțiunilor tehnice, după care atracția va trebui să fie aprobată din nou de TÜV. Pentru el a fost foarte rău. În prezent, atracția este oprită pentru moment. "Treaba noastră este să aducem bucurie oamenilor. În momentul în care oamenii sunt răniți, ne lovește în plin", a declarat purtătoarea de cuvânt a show-ului Wiesn, Yvonne Heckl, pentru BR24live.

Potrivit lui Wilhelm Ottens, "Fulgerul Iadului" este cel mai mare roller coaster itinerant de interior din lume. Potrivit site-ului web al atracției, toate trenurile de pasageri au fost complet reînnoite în 2020, inclusiv tapițerie și frâne noi. Șasiul trenurilor a fost complet reînnoit în 2021.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Crossuri parteneri
RadioDCNews.ro
21 sep 2023, 11:29
Spectacola.ro
21 sep 2023, 13:13
Astrosens.ro
15 sep 2023, 17:53
DCNews.ro
21 sep 2023, 09:12
RadioDCNews.ro
21 sep 2023, 11:29
DefenseRomania.ro
13 aug 2023, 13:54
ParintiSiPitici.ro
21 sep 2023, 11:02
Spectacola.ro
21 sep 2023, 13:13
DCBusiness.ro
21 sep 2023, 13:42
DCMedical.ro
21 sep 2023, 12:43
DefenseRomania.ro
13 aug 2023, 13:54
ParintiSiPitici.ro
21 sep 2023, 11:02
DCMedical.ro
21 sep 2023, 12:43
DCBusiness.ro
21 sep 2023, 13:42
DCNews.ro
21 sep 2023, 09:12
Astrosens.ro
15 sep 2023, 17:53