Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Germania. O îngrijitoare româncă ar fi atacat brutal pensionara de care avea grijă. „Asistenta groazei” riscă ani grei de închisoare
WhatsApp
Kamelia Z., în vârstă de 55 de ani, o îngrijitoare cu dublă cetățenie, română și maghiară, este judecată în Nürnberg, landul Bavaria din Germania, după ce a fost acuzată de abuz și rele tratamente aplicate pensionarei de care avea grijă.
Foto ILUSTRATIV

Kamelia Z., numită de jurnaliștii germani „asistenta groazei”, a spus în fața judecătorilor, ieri, că ea este licenţiată în economie, și că nu are pregătire în meseria pe care o practică de ani de zile în Germania, cea de asistentă de geriatrie. 

Potrivit rechizitoriului, din data de 1 martie 2021, ea a avut grijă de pensionara Ilse H., în vârstă de 94 de ani, în apartamentul ei din Schwabach. Kamelia avea ea însăși o cameră acolo.

Fiul lui Ilse H, Matthias H., în vârstă de 68 de ani, pensionar și el, își vizitase mama pe 13 aprilie și a fost șocat: „Când am deschis ușa dormitorului, am văzut-o pe mama întinsă în pat, plină de sânge”.

Ilse H. fusese sufocată cu brutalitate, bătută și mușcată de gât. Bucăți mari de piele de pe gât fuseseră rupte.

„Mama a spus de trei ori „a vrut să mă omoare”. Kamelia Z. s-a așezat apatic pe pat”, a mai spus fiul pensionarei.

 

Pensionara a murit la câteva zile după atac

 

Victima, Ilse H. a fost la terapie intensivă timp de trei zile după atac, iar în data de 9 mai 2021 a murit. Medicul care a efectuat autopsia știa de atac, dar nu a putut stabili vreo legătură cu moartea femeii.

Acuzata a pledat nevinovată prin intermediul avocatului său: „Nu știu cum s-au produs rănile”.

Kamelia Z. tace în instanță. Potrivit unui detectiv, ea nu a arătat niciodată agresivitate față de pacienții ei anteriori.

Procesul continuă, iar Kamelia Z. riscă până la zece ani de închisoare dacă va fi găsită vinovată.

 

Italia. Badantă româncă, acuzată că a bătut-o crunt pe bătrâna pe care o îngrijea

 

Și în Italia o badantă româncă, stabilită în Monterosi, ar putea fi condamnată la patru ani și jumate de închisoare, după ce ar fi bătut-o crunt pe bătrâna pe care o avea în grijă. Fapta a avut loc la data de 1 iulie 2015, când o bătrână a fost bătută fără milă de îngrijitoarea sa, o româncă, în vârstă de 63 de ani. De atunci, atacatoarea este judecată, însă recent, procesul îngrijitoarei, acuzate de abuz în familie și vătămare corporală agravată pentru că a bătut o bătrână din Monterosi, a reînceput de la zero. 

Biata femeie a fost găsită de carabinieri și de serviciile de urgență 118 în patul ei, plină de sânge. Când fiica sa, a ajuns la fața locului, alarmată de vecinii care au auzit țipete, ea a văzut-o pe îngrijitoarea care o strângea de gât pe mama sa.

Din cercetări, a reieșit că în momentul comiterii crimei, inculpata era complet beată. De asemenea, bătrâna de 88 de ani suferea de demență și fusese încredințată de familie în grija româncei.

„Îngrijitoarea i-a scos chiar și un dinte”, își amintește avocatul reclamantului.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel