Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Germania. O infirmieră, suspectată că le-a injectat morfină unor bebeluși născuți prematur
WhatsApp
O infirmieră germană este suspectată că le-a injectat morfină unor bebeluşi născuţi prematur, care au supravieţuit datorită intervenţiei urgente a echipei medicale, au informat joi parchetul şi poliţia din Ulm, sudul Germaniei.
Foto ILUSTRATIV

„Împotriva infirmierei a fost emis un mandat de arestare pentru tentativă de omor în cinci cazuri”, a comunicat Christof Lehr, procuror în Ulm, unde s-au petrecut faptele.

Lehr a precizat că poliţia a descoperit în dulapul infirmierei o seringă ce conţinea lapte matern şi urme de morfină.

Cei cinci bebeluşi, „cu vârste între o zi şi cinci săptămâni”, au primit injecţia în noaptea de 19 spre 20 decembrie, a mai indicat el. Copiii au acuzat ulterior probleme respiratorii acute, dar au putut fi salvaţi datorită intervenţiei de urgenţă a echipei medicale.

Iniţial s-a crezut că a fost vorba despre o infecţie, dar testele de urină au exclus această ipoteză, a declarat şeful poliţiei locale, Bernhard Weber, într-o conferinţă de presă. Analizele au relevat însă urme de morfină, ceea ce a determinat spitalul să informeze poliţia.

Infirmiera a fost plasată miercuri în arest preventiv, fiind suspectată că ''a acţionat intenţionat'', a precizat procurorul. Conform acestuia, femeia era conştientă că bebeluşii ar fi putut muri. Tânăra neagă acuzaţiile, a mai indicat procurorul.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel