Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Germania introduce noi restricții: Certificatul verde devine obligatoriu la locul de muncă şi în mijloacele de transport
WhatsApp
În Germania intră mâine în vigoare măsurile antiepidemice adoptate săptămâna trecută de parlamentul federal, într-o încercare de a frâna înmulţirea necontrolată a cazurilor de COVID-19.
În Germania certificatul verde devine obligatoriu la locul de muncă şi în mijloacele de transport

Astfel, potrivit noilor măsuri, certificatul verde va deveni obligatoriu la locul de muncă şi pentru folosirea mijloacelor de transport, relatează agenţia EFE, preluată de Agerpres. Aceasta înseamnă că persoanele nevaccinate şi cele netrecute prin boală vor trebui să prezinte un test de COVID-19 negativ efectuat cu cel mult 24 de ore înainte pentru a avea acces la locul de muncă, pentru a călători cu trenul şi avionul, precum şi pentru accesul în metroul şi autobuzele urbane.

De asemenea, faţă de măsurile stabilite la nivel federal, landurile germane au luat şi alte decizii. De exemplu, guvernul regional al oraşului-stat Berlin, capitală a Germaniei, a înăsprit restricţiile aplicate nevaccinaţilor pentru accesul în spaţiile publice, în timp ce alte regiuni germane au luat măsuri de limitare a contactelor persoanelor care nu sunt imunizate.

 

Berlinul nu va renunţa la tradiţionalele târguri de Crăciun



Astfel, Berlinul a decis interzicerea accesului persoanelor nevaccinate în centrele comerciale, cu excepţia celor cu produse de primă necesitate. De asemenea, inclusiv persoanele vaccinate vor trebui să prezinte un test negativ pentru a intra în spaţiile recreative sau de divertisment unde nu se poate purta mască.

Compania de transport public din Berlin a anunţat că vor fi efectuate verificări aleatorii ale certificatelor verzi. Cu toate acestea, Berlinul nu va renunţa la tradiţionalele târguri de Crăciun, dar vor avea acces acolo doar persoanele vaccinate sau cele trecute prin boală. 

Noile restricţii vin în contextul în care multe spitale din Berlin sunt copleşite de internări şi au fost nevoite să anuleze intervenţiile chirurgicale care nu sunt urgente. De asemenea, Germania a înregistrat în ultimele zile cifre ale infectărilor fără egal de la începutul pandemiei, depăşind săptămâna trecută pragul zilnic de 65.000 de cazuri de COVID-19, în timp ce rata sa de vaccinare, de 68%, este printre cele mai reduse din Europa de Vest, scrie Agerpres.

 

Ministrul german al Sănătăţii: Până la sfâşitul iernii, germanii vor fi "vaccinaţi, vindecaţi sau morţi"

 

Amintim că în urmă cu puțin timp, ministrul german al Sănătății a făcut câteva declarații șocante. Astfel, cetăţenii germani vor fi ''vaccinaţi, vindecaţi sau morţi'' până la sfâşitul acestei ierni din cauza înmulţirii cazurilor de COVID-19, a avertizat luni ministrul german al sănătăţii, Jens Spahn, potrivit AFP.

''Probabil că până la sfârşitul iernii, cum se spune uneori cu cinism, fiecare sau aproape fiecare va fi vaccinat, vindecat sau mort'' din cauza răspândirii variantei Delta ''foarte, foarte contagioase'' a coronavirusului, a spus Spahn, care şi-a îndemnat încă o dată conaţionalii să se vaccineze ''urgent''.

[citeste si]



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel