Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Germania: Guvernul se pregătește de posibile atacuri asupra centrelor de vaccinare
WhatsApp
Guvernul german ia în calcul posibile atacuri asupra centrelor de vaccinare, asupra trasporturilor de vaccinuri sau asupra fabricanților de vaccinuri. Există o „amenințare abstractă” în acest sens, din cauza mediatizării excesive, dar și a dinamicii și emoției pe care o suscită subiectul, a afirmat Ministerul german de Interne într-un răspuns la o interpelare din partea grupului parlamentar al Verzilor, relatează agenția dpa.
centre_vaccinare_germania

Mai mult, ministerul avertizează că protestele anti-vacciniștilor, ale coronascepticilor și ale adepților teoriilor conspiraționiste ar putea scăpa de sub control, ceea ce ar putea duce la distrugere de proprietăți, atacuri informatice sau chiar agresarea fizică a angajaților din domeniile legate de vaccinare.  Avertismentul vine în condițiile în care Germania și-a înăsprit controalele la frontieră, din cauza coronavirusului, iar distribuitorii spun că importurile de alimente proaspete ar putea înregistra blocaje din această cauză.

Persoanele care vin din țări considerate de risc trebuie să prezinte la intrarea în Germania un test negativ PCR făcut cu maximum 72 de ore înainte. Țările cu grad ridicat de risc sunt considerate acelea unde rata de incidență trece de 200 la 100.000 de locuitori în decurs de o săptămână.  Aceasta înseamnă că șoferii de TIR-uri care aduc fructe și legume proaspete din Portugalia și Spania trebuie să prezinte rezultatul unui test, ceea ce este aproape imposibil, spune Andreas Bruegger, șeful Asociației pentru comercializarea fructelor. „Ne trebuie un coridor de aprovizionare pentru fructele și legumele proaspete, altfel rafturile magazinelor vor fi goale”, a avertizat Bruegger, în condițiile în care Spania asigură 30 la sută din fructele și legumele de pe piața Germaniei.

Poliția federală germană face controale suplimentare și la cel mai mare aeroport al țării, Frankfurt, verificându-i pe pasagerii care vin din zone de risc epidemiologic de cum coboară din avioane. Cei care nu au rezultatul unui test pot face testul pe aeroport.  Germania a prelungit carantina din cauza COVID până la jumătatea lunii februarie. Restaurantele, multe instituții, inclusiv culturale, si magazinele neesențiale rămân închise. Închise vor rămâne și școlile. De asemenea, restricțiile de circulație rămân neschimbate.


[citeste si]

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel