Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Germania. Frățiori români, de 8 și 9 ani, morți după ce au intrat într-un lac după minge
WhatsApp
Tragedie fără margini în familia a doi frățiori români din Germania. Copilașii, de 8 și 9 ani, au murit înecați după ce au intrat în apa unui lac după o minge. Tragedia s-a petrecut sub ochii prietenei lor, de 10 ani, care a alertat părinții.

Duminică după-amiază, 14 martie 2021, cei trei copii se jucau pe marginea lacului Laher Teich din regiunea Hanovra, Germania. Mingea cu care ei se jucau, alături de o fetiță de 10 ani, a căzut în apă. Au vrut doar să-și recupereze mingea, dar au subestimat pericolul.

Totul s-a petrecut duminică după-amiază, când Amando (9 ani) și Marius (8 ani) se jucau prin zona împădurită de lângă apă. Deodată mingea lor zboară în apele lacului și copiii încearcă să o recupereze. Băieșii își scot pantofii, își ridică pantalonii și pătrund prin apă. Dar cuveta lacului scade abrupt după aproximativ doi metri la o adâncime de aproximativ șase metri, astfel că băieșii dispar sub apă.

Alertați imediat pompierii, DLRG și forțele de poliție i-au căutat pe larg, dar au reușit doar să recupereze trupurile fără viață ale celor doi frățiori. „Când am ajuns, un unchi dintre băieți stătea în apă până la genunchi, aparent în căutarea copiilor”, a afirmat un purtător de cuvânt al pompierilor, citat de Bild.  

FRĂȚIORI ROMÂNI, de 8 și 9 ANI, MORȚI după ce au intrat într-un lac

 

Copiii locuiau într-o casă pentru refugiați la doar 100 de metri de malul lacului. „Este atât de groaznic. Nu pot să vorbesc încă despre asta“, a declarat tatăl micuților, citat de Bild. Ieri la prânz, el și soția sa au părăsit locuința împietriți de durere. Familia  vrea să-și îngroape fiii în România.

Potrivit constatărilor poliției criminale din Hanovra, primele apeluri de urgență au fost primite de poliție în jurul orei 13:55. O fetiță de 10 ani a povestit  familiei sale despre un accident tragic la lac. În timp ce se juca, o minge a căzut în iazul Laher și cei doi băieți au încercat să o recupereze.

La început nu era sigur dacă și câți copii erau de fapt încă în iazul carierei. Poliția a sprijinit operațiunile de salvare și percheziție ale pompierilor și ale DLRG, printre altele, intervievând martori la fața locului și folosind elicopterul poliției. În jurul orei 15:05 și 15:35, scafandrii au recuperat trupurile neînsuflețite ale băieților. 

Aproximativ 150 de persoane, rude și prieteni ai familiei de romi din România, s-au adunat pe malul lacului iar un pastor alarmat a avut grijă de oamenii șocați.

Determinarea cauzei decesului face parte din ancheta penală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel