Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Germania. Doi români au păcălit un chelner. Au achitat nota de plată, apoi i-au furat portofelul
Doi români au fost reținuți pe loc, după ce au furat portofelul unui chelner. Cuplul de români a achitat nota la restaurant, apoi cei doi au profitat de neatenția chelnerului și i-au furat acestuia actele și banii.
Spania. Cresc contribuțiile sociale

Totul s-a întâmplat într-un restaurant din Sternberg. Bărbatul de 31 de ani și femeia de 27 de ani erau clienți „fideli” ai restaurantului și au achitat nota de plată, doar că au profitat de un moment de neatenție din partea chelnerului și i-au luat portofelul de la tejghea.

Românii nu au apucat să iasă din local, deoarece patronul restaurantului a intrat în alertă, informează Poliția din Germania. Tentativa de furt a fost surprinsă de camerele supraveghere și acum cei doi români sunt arestați preventiv, potrivit sursei citate. Pentru faptele lor, cuplul de români riscă închisoare până la trei ani și amendă penală de până la 1200 de euro.

Potrivit datelor transmise de anchetatorii nemți, cele mai multe infracțiuni comise de români sunt furturile. Spre exemplu, cel mai recent caz de furt care i-a uluit pe polițiștii din Germania a fost cel din luna iulie a acestui an, când mai mulți conaționali au fost surprinși furând din zonele afectate de inundații.

 

G Ad:

Românii din Germania fură din restaurant, dar și din zonele afectate de inundații

 

Spre exemplu, polițiștii au surprins mai mulți români cum încărcau ajutoare destinate sinistraților. Un bărbat a scotocit niște mormane de gunoi și, potrivit martorilor, ar fi încărcat în autoutilitară fier vechi. O patrulă de poliție l-a verificat pe șoferul de 47 de ani, de origine română, cu domiciliul în Dortmund, sub suspiciunea de furt.

Într-una din zile, în Recklinghausen, au fost furate o mașină de spălat și diverse aparate electrice, care erau depozitate într-o furgonetă, parcată pe marginea drumului în Nette. Doi bărbați, de origine română, de 20 și, respectiv, 34 de ani s-au ales cu plângeri la Poliție. Astfel de cazuri au fost semnalate în mai multe orașe din zonele calamitate. De asemenea, în Germania, românii mai comit furturi și în mijloacele de transport. 

Codul Penal din Germania prevede închisoarea și pentru tentativa de furt. Concret, se poate ajunge în arest și dacă furtul nu a fost dus la capăt. Este suficient să fie prins în flagrant, explică anchetatorii germani.

[citeste si]

 

Internațional Vezi toate articolele
Crossuri parteneri
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Crossuri parteneri
DCNews.ro
27 noi 2021, 15:33
DCMedical.ro
27 noi 2021, 11:04
DCBusiness.ro
27 noi 2021, 14:32
DefenseRomania.ro
23 noi 2021, 20:54
DCBusiness.ro
27 noi 2021, 14:32
DefenseRomania.ro
23 noi 2021, 20:54
DCNews.ro
27 noi 2021, 15:33
DCMedical.ro
27 noi 2021, 11:04
Spectacola.ro
27 noi 2021, 15:30
Spectacola.ro
27 noi 2021, 15:30