Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Germania: Doi bărbați cu dublă cetățenie germano-rusă au fost reținuți pentru un presupus complot de sabotaj rusesc
WhatsApp
Doi bărbați, cu dublă cetățenie germano-rusă, au fost reținuți în landul Bavaria, în sudul Germaniei, sub acuzația de a fi implicați într-un presupus complot de sabotaj rusesc. Cei doi presupuși spioni ar fi planificat să saboteze ajutorul militar german pentru Ucraina, conform procurorilor.
Germania: Doi bărbați cu dublă cetățenie germano-rusă au fost reținuți pentru un presupus complot de sabotaj rusesc / Foto: Pixabay

Reținerea a avut loc la Bayreuth, unde autoritățile au identificat și reținut cei doi bărbați, care sunt suspectați de spionaj în favoarea Rusiei. Ministrul de Interne, Nancy Faeser, a subliniat că autoritățile au prevenit "posibile atacuri explozive".

Principalul suspect, Dieter S, a fost plasat în arest preventiv, fiind acuzat de mai multe infracțiuni, inclusiv pregătirea unei explozii și menținerea contactului cu serviciile secrete rusești. El este suspectat că a luptat pentru o forță armată proxy rusă în estul Ucrainei între 2014 și 2016.

Cel de-al doilea suspect, Alexander J, este acuzat că l-a ajutat pe Dieter S să identifice potențiale ținte de atac, iar urma să fie prezentat în fața instanței.

Ambasadorul rus a fost convocat de Ministerul de Externe de la Berlin, iar ministrul Faeser a condamnat această presupusă activitate de spionaj drept "un caz deosebit de grav", conform BBC.

 

Germania intensifică eforturile pentru a sprijini Ucraina

 

Germania este unul dintre cei mai mari donatori de ajutor militar pentru Ucraina, cu o alocare de aproximativ 28 de miliarde de euro (24 de miliarde de lire sterline) de la începutul invaziei rusești din februarie 2022.

Potrivit procurorilor, Dieter S ar fi discutat cu contactul său rus despre potențiale operațiuni de sabotaj în Germania, inclusiv asupra infrastructurii militare și industriale, cum ar fi instalațiile militare americane. Se pare că acesta a făcut fotografii și înregistrări video și a transmis informații contactului său rus.

Acest caz vine în contextul unor acțiuni similare în Polonia, unde autoritățile au dezvăluit o rețea de spionaj rus care pregătea atacuri de sabotaj pentru a paraliza livrările de ajutor militar către Ucraina.

Ministrul german al Justiției, Marco Buschmann, a caracterizat cele două arestări drept "un alt succes semnificativ" în lupta împotriva rețelelor rusești de sabotaj și spionaj.

În timp ce Germania intensifică eforturile pentru a sprijini Ucraina în lupta sa pentru libertate, vicecancelarul Robert Habeck, aflat într-o vizită la Kiev, a subliniat necesitatea de a consolida apărarea aeriană a Ucrainei, cu sprijinul țărilor europene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel