Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Germania. Doctoriță româncă, moarte inexplicabilă: „Nu suferea de nimic, a fost brusc smulsă din viață. De neînțeles!”
WhatsApp
Medicul celebru în Maisach, landul Bavaria, Germania, Gabriela Popescu, a murit pe neașteptate la vârsta de 65 de ani.
Sursa foto: captură merkur.de

Gabriela Popescu a sărbătorit 65 de ani în urmă cu puțin peste un an. Nimeni nu ar fi putut ghici că va fi ultima ei zi de naștere. Doctorița româncă a plâns de bucurie și a fost profund emoționată de cadoul primit: un filmuleț în care apropiații i-au urat „La mulți ani”.

În cercul ei larg de prieteni, medicul pasionat a avut grijă întotdeauna de toată lumea datorită cunoștințelor sale medicale, cu empatie și cu grijă la toate nivelurile. Și-a dorit să devină medic ca orice fetiță din România. Ulterior, a studiat medicina la München, unde familia a emigrat. Gabriela Popescu a lucrat ani de zile în cercetarea medicală înainte de a decide să devină medic generalist. Când a dat examenul, avea 50 de ani și nu era singura din familie care studia - cea mai mare dintre cele două fiice ale sale absolvea liceul.

 

„Slujba ei a fost viața ei”

 

Există o mare consternare în comunitatea Maisach în aceste săptămâni. Aici Gabriela Popescu și Birgit Bartel conduceau o practică generală pe Hauptstrasse de 15 ani. 

„Slujba ei a fost viața ei”, spune Birgit Bartel despre colega ei decedată, potrivit merkur.de. Cele două se cunoșteau de când studiau.

Gabriela Popescu s-ar fi putut retrage la 65 de ani, dar gândul era departe de ea.

„Pur și simplu i-a plăcut munca”, spun fiicele Stephanie și Saskia.

 

Gabriela și-a făcut mereu timp pentru fetele ei

 

În ciuda nivelului ridicat de angajament profesional, ea și-a făcut mereu timp pentru fetele ei. Cele două își amintesc de excursiile și de vacanțe. În plus față de frumoasa copilărie, ele îi acordă mamei lor un mare credit pentru că nu le-a împins în nicio direcție profesională, ci mai degrabă le-a oferit timp și spațiu pentru a-și găsi propriile căi și pentru a le susține cât mai mult posibil.

De ce femeia activă, care nu suferea de nicio afecțiune, a fost brusc smulsă din viață, este de neînțeles pentru toți cei care o cunoșteau. 

 

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel