Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Germania: Controale în abatoarele unde sunt exploatați români
WhatsApp
Autoritățile germane demarează o serie de controale pentru a verifica condițiile de muncă ale angajaților români și polonezi din abatoare și măcelării

Autoritățile din orașul german Kiel demarează o serie de controale pentru a verifica condițiile de muncă ale angajaților români și polonezi din abatoare și măcelării. Se are în vedere atât verificarea condițiilor de la locul de muncă, precum și spațiile în care aceștia sunt cazați.

Acțiunea vine pe fondul mai multor reclamații primite de autorități cu privire la condițiile inumane în care muncitorii sunt nevoiți să trăiască, precum și activitatea lor din măcelării și abatoare. Angajații aduși din Europa de Est trăiesc adesea înghesuiți în cămine sau apartamente minuscule puse la dispoziție de angajator.

Ministerul Sănătății a trimis deja o serie de scrisori angajatorilor în care li se reamintește obligațiile legale față de muncitori. În plus, lucrătorii care nu vorbesc limba germană vor fi informați despre drepturile lor, autoritățile pregătind o fluturași informativi în limbile română și poloneză.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel