Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Germania. Cetăţenii, sfătuiţi să fie 'responsabili' şi să nu călătorească în Mallorca
WhatsApp
Guvernul de la Berlin a lansat miercuri un apel către germani să fie 'responsabili' şi să nu călătorească în perioada următoare în insula spaniolă Mallorca, în ciuda numeroaselor oferte de zbor anunţate de companii aeriene, transmite AFP.

'Cu privire la călătorii, facem apel la evitarea lor, mai ales a celor neesenţiale, adică a călătoriilor turistice, pentru că acolo contactele se pot înmulţi şi, prin urmare, să răspândească virusul', a atenţionat o purtătoare de cuvânt a guvernului, Ulrike Demmer, într-o conferinţă de presă.

În vreme ce Germania consemnează pe teritoriul său debutul unui al treilea val de infectări, Institutul Robert Koch a anunţat recent că Mallorca şi alte patru regiuni spaniole, printre care Valencia, nu mai sunt considerate zone cu risc.

 

Cetăţenii, sfătuiţi să nu călătorească în Mallorca



Decizia a dat naştere unei cascade de oferte ale companiilor aeriene spre aceste destinaţii de vacanţă.

'Decizia cu privire la ce ţări sunt zone cu risc sau zone cu risc ridicat este determinată de criterii (sanitare) pe care le-am stabilit', a reamintit ulterior ministrul de externe Heiko Maas.

'În Mallorca, incidenţa este net inferioară, era deci inevitabil nu doar să se efectueze retragerea de pe listă, ci şi ca avertismentul de călătorie să fie ridicat', a explicat el.

Maas a avertizat totuşi că 'avem rate de incidenţă în creştere în Germania şi toată lumea este în continuare chemată să contribuie astfel încât să nu intrăm într-o evoluţie exponenţială pe care unii o prezic deja'.

'Şi, desigur, călătoriile fac şi ele parte dintre situaţiile care cresc contagiunea (...) Sper că cetăţenii vor gestiona aceasta în mod foarte responsabil', a adăugat ministrul.

Compania Ryanair a anunţat marţi, într-un comunicat, că prevede 200 de zboruri suplimentare, adică 'o creştere de aproape 40.000 de locuri pe 22 de linii diferite din 28 martie până la mijlocul lui aprilie', cu plecare din Koln, Berlin sau Frankfurt spre Palma de Mallorca ori Alicante, spre exemplu.

La rândul său, turoperatorul TUI a dublat pentru Paşte numărul de zboruri ('peste 3.000 de curse tur-retur') având ca destinaţie Mallorca, principala insulă a arhipelagului Baleare, considerată al 17-lea land german, într-atât de numeroşi sunt turiştii germani.

Eurowings şi Swiss, o filială a companiei germane Lufthansa, au anunţat de asemenea o suplimentare a ofertelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel